• Program


  A város emlékezete

  A város emlékezete

  Egy többnyelvű, a régió multikulturalizmusát előtérbe helyező projektről van szó, melynek alapvető témája a két város, Budapest és Rijeka (Fiume) történelmi múltja, Rijeka mint kikötőváros szerepe az Amerikába vándorló magyarok életében, valamint a tranzit zónákra jellemző sajátosságok, úgy mint prostitúció, kereskedelem, éjszakai élet – levéltári és irodalmi anyagok segítségével való feltárása.

  Aktuális előadások  Egy kikötőváros élete igen mozgalmas, a történelmi változások kihatnak a város lakosságának összetételére, és valahogy ezek nyomot hagynak az évek során. Ezt a gazdag, színes és nagyon sok részletében magyar vontakozású történelmi tablót emberi, személyes történetekkel átszőve egy korokon átívelő, állandó kulturális párbeszédként képzeljük el, melyben a közös múltból megszólaló dolgok óhatatlanul kihatnak jelenlegi életünkre is.

  Fiume (Rijeka) és Budapest. Két város, sok történet, korokon átívelő történelmi tabló, jelen és múlt, különbözőségek és egyezések, párhuzamok és egyediségek

  Ki beszél, a város vagy én?


  JÁTSSZÁK:
  Homonnai Katalin
  Nyakó Júlia
  Pallagi Melitta
  Nina Sabo
  Nika Ivančić
  Deni Sanković
  Nagypál Gábor
  Sipos György
  Lovas Dániel

  DRAMATURG: Gyarmati Kata
  DÍSZLET-JELMEZ: Boros Viktória
  ZENEI VÁLOGATÁS: Edvin Liverić

  RENDEZŐ: EDVIN LIVERIĆ


  A Stúdió K Színház és a Rijekai Kulturális Központ előadása

  Az előadás a budapesti Stúdió K színház és a rijekai Hrvatski kulturni dom (Horvát Kulturális Központ) közös produkciója, hat magyarországi és három horvát színművész részvételével.

  Bemutató időpontja: 2019. szeptember 22.

  Ajánló


  Miska, Marcsa, Baracs, Rolla, Pixi, Mixi és a Korláthy família feledhetetlen és szeretett…

  William Shakespeare Rómeó és Júlia című drámája, Závada Péter átirata és a Társulat…

  A Megfeszített című rockopera mai világunkba transzponált bibliai történetet mesél el. A Jónak…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016