• Program


    Abul Mogard (IT), Zságer Balázs, swanasa: TRANSCENDENT WAVES
    5

    Abul Mogard (IT), Zságer Balázs, swanasa: TRANSCENDENT WAVES

    Zságer Balázs (live – album premiere)
    Abul Mogard (live)
    swanasa (live)

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 18. csütörtök, 20:00

    English friendly

    Abul Mogard

    Guido Zen által 2010-ben életre keltett fiktív személyiség: egy nyugdíjazott szerb fémipari munkás, aki zenéjével kapcsolódik egykori munkahelyének környezeti hangjaihoz.

    "Abul Mogard  idős korában fedezte fel a zenét. Belgrádban született, és életének nagy részét egy szerbiai gyárban töltötte. Nyugdíjba vonulása után rádöbbent, hogy megszokott környezete minden zaja, zöreje, amit munkaévei alatt hallgatott, eltűnt. Bár nem volt képzett zenész felfedezte, hogy az elektronikus zenei eszközök használata lehetővé teszi újraalkotni ezt az ipari hangzást. Ezek az eszközök hasonló hangokat tudnak előállítani, mint amikre emlékezett. Szintetizátorokkal és más eszközökkel kezdett dolgozni, melyek közül néhányat az elmúlt évek során maga épített.

    Zságer Balázs – Aqua Obscura

    "Figyeltem a tavat, a szemem előtt száradt ki.
    A vizet tűz emésztette fel, és bennem meghalt valami.
    Figyeltem a tavat, olvadó ezüst töltötte ki.
    A tüzet víz öntötte el, és bennem feléledt valami."  

    Zságer Balázs első szólólemezének tematikája a vízről szóló meséken és rituálékon alapul. Az élet forrása, a víz központi szerepet játszik számos legendában és mítoszban. Az Aqua Obscura kompozicióit az ősi magyar folklór, valamint az északi és pogány mitológia ihlette.  A szerző mitikus lények, okkult rituálék és túlvilági jelenségek sgítségével vezeti a hallgatót ködös erdei tavakon és a hetedhét-tengeren túl. Az album egy számában Takács Dorina (Дeva) is közreműködik és a koncerten is vendégszerepel.

    Zságer több mint húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége.  Számos zenei projekt, album és filmzene fűzödik a nevéhez. A szakmai elismerések mellett igazi erénye a folyamatos megújulás, változni tudás. A Žagar tagjaként eltöltött 20 év után elindította saját szólóprojektjét, amellyel inkább az ambient és a kisérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik. Az immár két éve tartó Transcendent Waves eseménysorozat házigazdájaként nagy szerepe van a hazai ambient-színtér felélesztésében. Élő fellépésein többnyire álom- és meseszerű hangzásvilágot alkot, szintetizátor textúrákkal és lassan változó folyamatokkal. Kompozíciói gyakran éppoly erőteljesek mint organikusak és gyengédek, miközben igyekszik folyamatos hipnotikus flow-érzetben tartani hallgatóit.

    Zságer Balázs – elektronika
    Takács Dorina - ének
    Karczis Gábor - visual
    Katona Kati - visual
    Zságer-Mészáros Szandra - visual
    idézet: Balla Ágnes - Tűzben éledő víz

    swanasa

    Hangművész és kísérleti zenei előadó, a Pécsi Tudományegyetem Elektronikus Zene és Médiaművészet szakán végzett. Az első száma a Dióbél DIY lemezkiadónál jelent meg, majd 2020-ban egyik nyertese volt a Telekom Electronic Beats tehetségkutatónak XPERI kategóriában. Egy szerzeménye felkerült az EXILES 'Sirens' című válogatására, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon is fellépett már, mint a Blue Noise, az Intonal és a hazai Ultra Hang, vagy éppen OZORA fesztivál. Swanasa a mindennapjaiban a betegápolás, a programszervezés és a hangművészet háromszögében egyensúlyoz. Zenéjében is fellelhető egyfajta jól szervezett gondoskodás, ahogyan gondosan új utakat alakít ki az 'audio jólét' érdekében. Első 4 számos debütáló EP-je 2023 májusában jelent meg, melyről az egyik szerzeménye Abul Mogard Rinse FM-es mixében landolt.

    Ajánlatunk


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

    Ajánló


    Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

    A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016