• Program


  Advent hajnalán - a Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje
  3

  Advent hajnalán - a Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje

  A Honvéd Férfikar adventi koncertjén férfikari különlegességek és átiratok szólalnak meg a reneszánsztól napjainkig. Egyházzenei összeállításunk, amely Várpalotától Szentesig és Székesfehérvártól Sárospatakig örvendett sikernek korábban, végre Budapesten is megszólal.
   több

  A rendezvény a hatályos járványügyi szabályozásoknak megfelelően látogatható.

  Miként az adventi várakozás főszereplője Szűz Mária, úgy műsorunk visszatérő gondolata a Mária-imádság. Mosonyi Mihály, Ambrož Čopi, Jan Nieland, Franz Biebl és Szergej Rahmanyinov kompozícióiban Ave Maria, Magnificat és más unikális Mária-énekeket adunk elő.


  A pandémia új utakat is nyitott számunkra, hiszen a közelmúltban több kamaraösszeállítással is gazdagodhatott repertoárunk. A Férfikar sokoldalúságát hivatott bemutatni az a válogatás, amelyben neves reneszánsz szerzők műveit kötöttük csokorba. Adventi koncertünk igazi különlegessége egyrészt Francis Poulenc: Assisi Szent Ferenc négy kis imája, amely fantasztikus érzékenységgel tárja elénk egy jellegzetes zenei világ és egy világot megindító lelkiség ötvözetét; másrészt a kortárs Randol Alan Bass: Gloriája, amellyel már a karácsonyi angyalkórust idézzük: -„Dicsőség a magasságban Istennek és békesség az embernek…!”

  Közreműködik: Decsi András, Manuel Betancourt Camino, Nagy Bertalan, Stampay-Komesz András (ének), Thiago Bertoldi (zongora)
  Vezényel: Riederauer Richárd
  Szervező: Honvéd Férfikar

  Ajánló


  A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a Fesztivál életében először kerül színpadra a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a Chicago.

  Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016