• Program


  Adventi barangolás Szentendrén

  Adventi barangolás Szentendrén

  Advent első vasárnapján Szentendrén barangolunk. Estig maradunk, megnézzük Szentendre nevezetességeit (idegenvezetéssel), megismerjük történetét, jeles alakjait, az ünnepi díszbe öltöztetett Dumtsa Jenő utcát és Fő teret. Persze az elbűvölő kis adventi vásárt is, ahol lehet nézelődni, enni, inni, vásárolni.
   több

  Szentendre különleges műemléki belvárosa szemet gyönyörködtető. A varázslatos hangulatú szűk, kanyargós, gyakran lejtős utcáival, több templommal és ódon házakkal, melyekben múzeumok, galériák, vendéglők, kicsi boltok hívogatják az embereket. Nem véletlenül nevezték el Szentendrét ékszerdoboznak.
  Szentendre, a festők városa, Szentendre a templomok városa is, és úgy is ismerhetitek, hogy a szerb város.
  Adventi barangolásunk során feltérképezzük a hangulatos kis utcákat miközben megismerkedünk Szentendre hírességeivel, többek között Barcsay Jenővel, akinek Művészeti anatómia könyvéből a mai napig világszerte tanulnak, Kovács Margittal, aki nem Szentendrén lakott, de múzeuma mégis itt található (vajon miért?), a Ferenczy-család tagjaival, akik mind művészek voltak, Dumtsa Jenővel, akiről még életében utcát neveztek el, Czóbel Bélával és nála kevésbé ismert feleségével, Modok Máriával.
  Megtudjuk, hogy mi az a „kávédaráló”, hol a legfinomabb a lángos, kik és hogyan építették fel a várost, milyen a szentendrei bor, és pár szerb és karácsonyi hagyományt is felelevenítünk szóban.

  Egyéb díjak, melyek a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül: Tourguide készülék 350 Ft/fő (a helyszínen fizetendő)
  A séta időtartama kb. 2-2,5 óra
  Találkozó: Szentendrén a HÉV állomáson kezdés előtt 5-10 perccel Utazás egyénileg.
  Térkép: https://goo.gl/maps/6AxM1m68nrm8TT7N6

  Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

  Amennyiben nyitva van a Belgrád székesegyház, lehetőség lesz megnézni idegenvezetéssel (csak aki szeretné, semmi sem kötelező!). Számíts belépődíjra, amit a helyszínen kell kifizetni.

  Az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
  Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR1O6r5XmYj_Lio6ZAOhsq91TLogVUSnEZDXEzbe0i-eyTxV9ohA-c4bzCQ

  ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR2cyXWG2BCrxZSXDKZLt0HKIjYCReLCc6BqpVkWe6_NWblaG3xN-8aO818

  Légy szíves olvasd el!

  A program füstmentes, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom! A sétát rossz idő esetén is megtartom.

  Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudunk neked biztosítani a készülékhez.

  A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
  Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj Messengeren: facebook.com/barangolobk.

  Legyél Te is Barangoló!

   

   

  Ajánló


  A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most,…

  Mit jelent nekünk József Attila? Ismerjük az életét. Van kedvenc versünk tőle. Életszakaszainkban újra- és újraértelmezzük sorait. De ritkán gondolkozunk…

  Különös játékot talál ki egy baráti társaság: bárkinek megszólal a telefonja, képes vagy szöveges üzenetet kap, együtt hallgatják, olvassák, nézik……  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016