• Program


  Ahogy teccik

  Ahogy teccik

  Az elsősorban középiskolásokat célzó zenés színházi előadás, melynek zenei vezetője Beck Zoltán, a 30Y zenekar alapítója, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékának átirata, ahol az eredeti dráma csupán a kiindulópont, a gondolkodásmód pedig a díszlet.

  Shakespeare-Szabó Attila-Beck Zoli: Ahogy teccik – nemtragédia
  Az előadás a Hartai Ügynökség hozzájárulásával valósul meg.
  A produkció a Városmajori Szabadtéri Színpad előadása.

  A Városmajori Szabadtéri Színpad 2021-es évadra tervezett saját produkciója a Covid okán szociálisan elszigetelt fiatalokra fókuszál. A több mint egy éve velünk élő járvány árnyékában felértékelődött minden személyes találkozás, kapcsolat. Az izoláció nem csupán a felnőtteket, de a fiatalabb korosztályokat is mélyen érintette. A kitörési vágy, a szabadság keresése igencsak érthető… Az elsősorban középiskolásokat célzó zenés színházi előadás, melynek zenei vezetője Beck Zoltán, a 30Y zenekar alapítója, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékának átirata, ahol az eredeti dráma csupán a kiindulópont, a gondolkodásmód pedig a díszlet.

  Az előadás úgy használja a Shakespeare-vígjáték szövegét alapanyagnak, ahogy tetszik: szerteágazva, mint az Ardeni-erdő fáinak gyökérzete, ami befonja a száműzöttek lépéseinek, a tétovák saroksüllyedéseinek a nyomát. Mert ott járunk mi is az Ardeni-erdőben, ott bolyongunk, ahová a szerelmeseket hajszolja a vágy, a keresőket a szépség, a fiatalokat a felnövéstől való félelem. 30 fiatal színészhallgató néz szembe Shakespeare kaleidoszkópján keresztül saját ábrándjaival, szorongásaival. Menekülnek, mert szerelmesek az igazságba, a tisztességbe, a tisztaságba (de leginkább a szerelembe). Ez a történet most az övéké, a mai fiataloké. És valljuk be, ha tetszik, ha nem, mielőtt kivágjuk az Ardeni-erdő maradék fáit is, érdemes meghallani a hangjukat.

  Közreműködők

  Shakespeare azonos című vígjátékát (Nádasdy Ádám és Szabó Lőrinc műfordításában), a színészek improvizációit, valamint a pánikot és a derűt felhasználva írta: SZABÓ ATTILA

  Az előadás alkotói:
  Halasi Dániel rendező
  Hargitai Iván művészeti tanácsadó
  Szabó Attila dramaturg
  Beck Zoltán (30Y) zenei vezető, zeneszerző
  Horváth Kristóf Színész Bob – hipp-hopp
  zenekar: Sárközy Zoltán Papa (30Y), Herold János Yank, Rozs Tamás

  Góbi Rita koreográfus
  Magyarósi Éva díszlet
  Miareczky Edit jelmez
  Dima Rita Timi jelmeztervező asszisztens

  Előadják a Pesti Magyar Színiakadémia színészhallgatói:
  Balázs Barbara, Balogh Benjámin, Fekete Flóra Tamara, Gécsek Bendegúz, Gyulai Marcell, Jászay Dorina, Kassay Márton, Kelemen Márk Balázs, Kovács László Márton, Kovács Mátyás, Megyesi Pálma, Móré Márta Viktória, Murányi Eszter, Nyitrai Hédi Kitti, Mezei Anna Mária, Magos Fanni, Pintér Janka, Rajnai Lázár, Simon Péter, Szabó Bence, Szatmári Alíz Petra, Tabajdi Anna,Tarján Lőrinc, Totev Noémi, Tóth Nikolett, Verebélyi Aliz, Zováth Evelin
  valamint: Beck Zoltán, Sárközy Zoltán, Herold János és Rozs Tamás

  Benkő Nóra művészeti vezető
  Tóth Erika rendezőasszisztens
  Szegi Marci ügyelő

  Köszönet az együttműködésért a Forrai Metodista Gimnázium és Művészeti Technikum, Divat-, jelmez- és díszlettervező szakának.

  Ajánló


  Mosolygós arcok, nagyszerű dalok, érzelmek, lazulás, boldogság - muzsika!

  Mint ismeretes, a kormányzat 2021. május 23.-ig meghosszabbította a korlátozó intézkedéseket, így a…

  Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar és angol felirattal  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016