• Program


  AIDA-MUSICAL AZ ÖRÖK SZERELEMRŐL

  AIDA-MUSICAL AZ ÖRÖK SZERELEMRŐL

  Elton John & Tim Rice: AIDA

  Aida, a núbiai király leánya egy háború során fogságba esett, és a fáraó lányának rabszolganőjévé vált. A szép hercegnőbe beleszeretett Radames, az egyiptomi seregek vezére, de szerelmüket titokban kellett tartaniuk, hiszen Radames nem választhatott egy rabszolgát párjául.  több

  Elton John & Tim Rice: AIDA

  Aida, a núbiai király leánya egy háború során fogságba esett, és a fáraó lányának rabszolganőjévé vált. A szép hercegnőbe beleszeretett Radames, az egyiptomi seregek vezére, de szerelmüket titokban kellett tartaniuk, hiszen Radames nem választhatott egy rabszolgát párjául. Ráadásul a hadvezérre a fáraó lányának keze várt...  Az ókortól napjainkig, irodalmi és zenei művekben egyaránt felbukkannak tragikus sorsú szerelmesek, akik csak a halálban lehetnek egymáséi. Ilyen Aida és Radames története is: a szenvedéllyel átszőtt, örök szerelmi történet mindenki számára ismerős lehet Verdi 1871. karácsonyán bemutatott operájából. Az opera François Auguste Ferdinand Mariette francia régész, a kairói Egyiptomi Múzeum alapítójának novellája nyomán született, és szédítő sebességgel vált világhírűvé, akárcsak az opera modern változata, az Aida musical.

  Oláh Ibolya címszereplésével újra megkezdi hódító útját az Aida musical. A Szurdi Miklós által újrarendezett változat margitszigeti bemutatója után a produkció megérkezik Pécsre is.

  A musical Szurdi Miklós rendezésében lesz újra látható. Az újrarendezett musical szövegkönyve és a dalszövegei is újak. A szereplők nagy része azonban egyezik az eddigi előadással.

  Oláh Ibolya újra látható Aida szerepében, ahogyan Radamesként Feke Pál is visszatér akinek váltótársa Szerényi László lesz. Amneris hercegnőt pedig Xantus Barbara játsza újra. Zoser miniszterelnökként Gerner Csaba és Kálloy Molnár Péter lesz látható.

  közreműködik: az Aida tánckara és zenekara, valamint tűzvarázslók

  Karmester: Döme Zsolt
  Koreográfus: Bakó Gábor
  Társkoreográfus: Szakál Attila
  Jelmeztervező: Fekete Mónika
  Pirotechnika: Steiner Iván
  Világítástervező: Csontos Balázs
  Díszlettervező: Libor Katalin
  Scenika: Borbás Mihály
  Korrepetitor: Jani Gabriella, Újláb Gábor
  Rendező asszisztens: Németh Mariann, Ridzi Gábor
  Fotók: Gulyás Buda

  RENDEZŐ: SZURDI MIKLÓS

  Ajánló


  Angelo Beolco, közismertebb nevén Ruzante komédiája, a La Moscheta vagyis a csapodár madárka…

  Pettson és Findusz 3+ Zenés macskakaparás Az előadás időtartama: 50 perc (szünet nélkül)

  Idén ősszel már harmadik évadát kezdi a Várkert Irodalom népszerű sorozata a Nagy…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016