• Program


  ÁJLÁVJÚ
  7

  ÁJLÁVJÚ

  A jelenetek patchwork-szerűen, egyfajta stílus és zenés helyzetgyakorlatokként illeszkednek egymáshoz, majdnem végig független történetekként. Olyan módon haladva, hogy bemutassa életünk és kapcsolataink meghatározó pillanatait. Mindegyik mozgatórugója a szerelem, az egymás megismerésének vagy éppen az egyedül maradás szándéka.

  Aktuális előadások  Joe Di Pietro & Jimmy Roberts: ÁJLÁVJÚ
  jókedvű musicalrevü

  A musicalt fordította: Fábri Péter

  Az Ájlávjú -Te édes, de jó vagy, légy más! című musical-revüt (I Love You, You're Perfect, Now Change) a világ számos színházában nagy sikerrel mutatták be. Joe DiPietro szövegét és Jimmy Roberts muzsikáját 1995-ben mutatták be először. 1996-ben pedig Off-Broadway bemutatóként a második leghosszabb ideje futó musical címét is bezsebelte. A szerzők „jókedvű musical-revüként” fémjelezték darabjukat, a kiváló zenei anyag remek jelenetekkel és sziporkázó humorral ötvöződik, ahol a kacagást olykor bensőséges, szeretetteljes pillanatok szakítják félbe.

  Az előadás remek játéklehetőséget kínál a színészek számára, hiszen a keretszituációt leszámítva négyen negyvenöt különböző szerepben, húsz élethelyzetben veszekednek, szeretnek, ismerkednek, házasodnak és szakítanak, mindezt igényes, remek dalokkal szólót, duettet, tercettet vagy éppen négyszólamú kantátát énekelve, élőzenével, zongorán, hegedűn, esetleg bőgőn kísérve. A jelenetek patchwork-szerűen, egyfajta stílus és zenés helyzetgyakorlatokként illeszkednek egymáshoz, majdnem végig független történetekként. Olyan módon haladva, hogy bemutassa életünk és kapcsolataink meghatározó pillanatait. Mindegyik mozgatórugója a szerelem, az egymás megismerésének vagy éppen az egyedül maradás szándéka.

  A darab szlogenje: "Minden, amire valaha is titokban gondolt randevúzással, románccal, házassággal, szeretőkkel, férjekkel, feleségekkel és sógorokkal, de félt bevallani." A szerző felhívja a figyelmet a mű „előszavában”, hogy a szórakoztatáson túl ügyelni kell arra, hogy a szereplők iránti együttérzést ne tévesszük szem elöl. „A darabban tulajdonképpen semmi sincs, ami csupán szatíra volna - szándékunk az, hogy a helyzetek igazságát játsszák el.” A rendezői szándék is ezt tükrözi majd, remélhetőleg minél többeknek lehetőséget adva arra, hogy elgondolkozzon vagy nevessen saját párkapcsolati zűrjein vagy éppen áldott boldogságán. A koreográfia, a látvány és a zenei interpretáció pedig követi a darab helyzeteire és stílusaira megálmodott bohóctréfák és szatirikus vagy éppen érzelmes hangulatát.

  Játsszák
  Erdélyi Timea mv.
  Pataki Szilvia mv.
  Szőke Richárd mv.
  Ragány Misa mv.

  Zenekar: Fodor Bonita, Szabó Dóra Karola, Várfalvi-Fodor Éva, Farkas Gábor, Vígh Róbert

  Alkotók
  Látványtervező: Kéri Kitty
  Világítástervező: Memlaur Imre
  Zenei vezető: Major András
  Koreográfus: Frank Flóra
  Szcenikai vezető: Szalai József
  Korrepetitor: Várfalvi-Fodor Éva
  Ügyelő: dr. Szűcs László
  Súgó: Kirsch Vera
  Segédrendező: Váradi Szabolcs

  RENDEZŐ: KÉRI KITTY

  Bemutató: 2023. október 28. 19.00
  Előadás helyszíne: SZIVÁRVÁNY KULTÚRPALOTA

  A színdarab Magyarországon a Concord Theatricals Ltd. és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség
  között létrejött megállapodás alapján kerül színre.

  A musical Fábri Péter fordító képviseletében a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül bemutatásra.

  Ajánló


  Négy különböző karakterű barátnő találkozik egy spanyol tengerpartra tartó vonaton, hogy fiatalkori kalandjaik felidézésével megszabaduljanak a mindennapok problémáitól és kiélvezzék…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016