• Program


    ÁJLÁVJÚ
    7

    ÁJLÁVJÚ

    A jelenetek patchwork-szerűen, egyfajta stílus és zenés helyzetgyakorlatokként illeszkednek egymáshoz, majdnem végig független történetekként. Olyan módon haladva, hogy bemutassa életünk és kapcsolataink meghatározó pillanatait. Mindegyik mozgatórugója a szerelem, az egymás megismerésének vagy éppen az egyedül maradás szándéka.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: február 28. szerda, 19:00

    Joe Di Pietro & Jimmy Roberts: ÁJLÁVJÚ
    jókedvű musicalrevü

    A musicalt fordította: Fábri Péter

    Az Ájlávjú -Te édes, de jó vagy, légy más! című musical-revüt (I Love You, You're Perfect, Now Change) a világ számos színházában nagy sikerrel mutatták be. Joe DiPietro szövegét és Jimmy Roberts muzsikáját 1995-ben mutatták be először. 1996-ben pedig Off-Broadway bemutatóként a második leghosszabb ideje futó musical címét is bezsebelte. A szerzők „jókedvű musical-revüként” fémjelezték darabjukat, a kiváló zenei anyag remek jelenetekkel és sziporkázó humorral ötvöződik, ahol a kacagást olykor bensőséges, szeretetteljes pillanatok szakítják félbe.

    Az előadás remek játéklehetőséget kínál a színészek számára, hiszen a keretszituációt leszámítva négyen negyvenöt különböző szerepben, húsz élethelyzetben veszekednek, szeretnek, ismerkednek, házasodnak és szakítanak, mindezt igényes, remek dalokkal szólót, duettet, tercettet vagy éppen négyszólamú kantátát énekelve, élőzenével, zongorán, hegedűn, esetleg bőgőn kísérve. A jelenetek patchwork-szerűen, egyfajta stílus és zenés helyzetgyakorlatokként illeszkednek egymáshoz, majdnem végig független történetekként. Olyan módon haladva, hogy bemutassa életünk és kapcsolataink meghatározó pillanatait. Mindegyik mozgatórugója a szerelem, az egymás megismerésének vagy éppen az egyedül maradás szándéka.

    A darab szlogenje: "Minden, amire valaha is titokban gondolt randevúzással, románccal, házassággal, szeretőkkel, férjekkel, feleségekkel és sógorokkal, de félt bevallani." A szerző felhívja a figyelmet a mű „előszavában”, hogy a szórakoztatáson túl ügyelni kell arra, hogy a szereplők iránti együttérzést ne tévesszük szem elöl. „A darabban tulajdonképpen semmi sincs, ami csupán szatíra volna - szándékunk az, hogy a helyzetek igazságát játsszák el.” A rendezői szándék is ezt tükrözi majd, remélhetőleg minél többeknek lehetőséget adva arra, hogy elgondolkozzon vagy nevessen saját párkapcsolati zűrjein vagy éppen áldott boldogságán. A koreográfia, a látvány és a zenei interpretáció pedig követi a darab helyzeteire és stílusaira megálmodott bohóctréfák és szatirikus vagy éppen érzelmes hangulatát.

    Játsszák
    Erdélyi Timea mv.
    Pataki Szilvia mv.
    Szőke Richárd mv.
    Ragány Misa mv.

    Zenekar: Fodor Bonita, Szabó Dóra Karola, Várfalvi-Fodor Éva, Farkas Gábor, Vígh Róbert

    Alkotók
    Látványtervező: Kéri Kitty
    Világítástervező: Memlaur Imre
    Zenei vezető: Major András
    Koreográfus: Frank Flóra
    Szcenikai vezető: Szalai József
    Korrepetitor: Várfalvi-Fodor Éva
    Ügyelő: dr. Szűcs László
    Súgó: Kirsch Vera
    Segédrendező: Váradi Szabolcs

    RENDEZŐ: KÉRI KITTY

    Bemutató: 2023. október 28. 19.00
    Előadás helyszíne: SZIVÁRVÁNY KULTÚRPALOTA

    A színdarab Magyarországon a Concord Theatricals Ltd. és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség
    között létrejött megállapodás alapján kerül színre.

    A musical Fábri Péter fordító képviseletében a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül bemutatásra.

    Ajánlatunk


    Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a hedonizmust és a nevetést választják. Néha nyersek, mégis rengeteg könnyedség és humor van bennük.

    A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

    Ajánló


    Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

    Egy mindenre elszánt orvos meghódítja a színpadot! A misztikus thriller világsikerű Broadway-musical változata

    SZEREPLŐVÁLTOZÁS! BŐVEBB INFORMÁCIÓK A LEÍRÁSBAN. Improvizációs párkapcsolati játék, négy kiváló színművész és dr. Piczkó Katalin játékmester közreműködésével.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016