• Program


  Alkésztisz - Váróterem Projekt (RO) - 10. Színházi Olimpia

  Alkésztisz - Váróterem Projekt (RO) - 10. Színházi Olimpia

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: május 12. péntek, 19:00

  A szöveg nyomokban Euripidészt tartalmaz: Ted Hughes angol nyelvű adaptációját Anne Carson fordítása alapján Horváth Előd Benjámin írta színpadra. A drámát a próbák során Visky Andrej rendező és Bertóti Johanna öntötték végső formába.

  Admétosznak, Pherai királyának fiatalon kell meghalnia, ám amennyiben egy hozzátartozó vállalja a halált helyette, megmenekülhet. Az egyetlen, aki hajlandó erre az áldozatra, az Alkésztisz, Admétosz felesége. Ez a tragédia. Megjelenik azonban Héraklész, csupa váratlan meglepetéssel a tarsolyában. Ez a komédia. Az ókori drámaversenyeken az előadás – a komoly, tragédiai témafelvetések ellenére – a tetralógia negyedik, szatírjátékoknak fenntartott helyén szerepelt. „Ebből a feloldhatatlan stílusötvözetből ered a dráma igazi kihívása, eklektikussága, Jan Kott színházteoretikust idézve:« a dráma folyamatosan felfalja önmagát ».

  Az előadás létrejöttét az AFCN, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az Ördögkatlan Fesztivál és az EMMI, valamint a Communitas Alapítvány támogatta.

  Szereplők:

  ALKÉSZTISZ – Pál Emőke
  ADMÉTOSZ – Imecs-Magdó Levente
  APOLLÓN – Varga Hunor József
  HALÁL – Veres Orsolya
  HÉRAKLÉSZ – Csepei Zsolt
  SZOLGÁLÓLÁNY – Kolcza Rebeka

   

  Szerző: Euripidész eredetije és Ted Hughes átdolgozása alapján Horváth Benji
  Rendező: Visky Andrej
  Díszlettervező/jelmeztervező: Gábor Zsófia
  Koreográfus: Varga Hunor-József
  Dramaturg: Bertóti Johanna
  Zeneszerző: Visky Péter

   

  The text contains traces of Euripides: based on Ted Hughes ’adaptation and Anne Carson’s translation, the poet Benjámin Horváth Előd from Cluj-Napoca created his own version for the company, which was edited into its final form during rehearsals by director Andrej Visky and

  dramaturg Johanna Bertóti. Admetus, the king of Pheraea, is destined to die young, but Apollo, who is serving a previous sentence by the king, reaches out to the goddesses of fate and asks that if a relative will take the death in his place he may be saved. The only one willing to make this sacrifice is Alcestis, wife of Admetus. This is the tragedy. But then Heracles appears, with all sorts of unexpected surprises up his sleeve. This is the comedy. In the ancient drama competitions, the play was ranked fourth in the tetralogy, reserved for satirical plays, despite its serious, tragic themes. It is from this inextricable stylistic mixture that the real challenge and eclecticism of drama stems, to quote the theatre theorist Jan Kott: “the drama is constantly devouring itself.” It is precisely this inextricably rich quality of the play that interested us. The project has financed by the AFCN, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Ördögkatlan Festival and EMMI, and the Communitas Fundation.

   

  Actors:

  ALKÉSZTISZ – Pál Emőke
  ADMÉTOSZ – Imecs-Magdó Levente
  APOLLÓN – Varga Hunor József
  HALÁL – Veres Orsolya
  HÉRAKLÉSZ – Csepei Zsolt
  SZOLGÁLÓLÁNY – Kolcza Rebeka

   

  From Euripides’s original and Ted Hughes’s versionDirector of the performance: Visky Andrej
  Stage and costume designer of the performance: Gábor Zsófia
  Choreographer of the performance: Varga Hunor-József
  Dramaturge of the performance: Bertóti Johanna
  Composer of the performance: Visky Péter


  Az előadást a 10. Színházi Olimpia és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta.

  Ajánlatunk


  A Csillagszemű Táncegyüttes idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A jubileumi év keretében több helyszínen is bemutatkoznak a Csillagszeműek különböző csoportjai a legkisebbektől a felnőttekig. Június 18-án a Hagyományok Házában az évad utolsó eseményén a gyermek, az ifjúsági és a felnőtt tagozat csoportjai is színpadra lépnek, a Timár Együttes közreműködésével. Az est folyamán vendégünk lesz a Csillagszeműek egri tagozata Panyik Henriett vezetésével. A programban Timár Sándor klasszikus művei mellett a fiatal csoportvezetők saját koreográfiái kerülnek színpadra. A műsort Vizeli Bálint és zenekara kíséri.

  A legsikeresebb magyar rockopera. A nyár leglátványosabb produkciója.

  A Madách Színház újabb világsikert hozott Budapestre: 2022. szeptember mutatta be az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A musical a Broadway-bemutató után először a Madách Színházban kerül színre, non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, díszlettel, jelmezzel és koreográfiával.

  Ajánló


  2023. június 10. szombat 15.00 - Alapfok 2023. június 10. szombat 19.00 - PH 9-12, AH 2023. június 11. vasárnap…

  Kocsmaária sok nevetéssel és sírással.

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016