• Program


  AMBER:Hodworks (HUN)

  AMBER:Hodworks (HUN)

  Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált.

  Horizont Táncfesztivál - Amber (18)
  Időtartam: 90 perc

  Az európai hírű kortárs táncegyüttes legfrissebb előadása éles kanyart vesz legutóbbi, provokatív hangvételű Another Dance Show-t követően, és visszatér egy nyugalmasabb térhez, mely tiszta felállással és mély önvizsgálattal várja a nézőit. A darab hat táncosa három párt alkot, akik senki és semmi másra nem figyelnek, csakis egymásra. Gyakran el is veszítik önmagukat a partnerük mozdulataiban. Három páros szimultán tánca, szenvedély, intimitás, és vonzalom válnak nyilvánvalóvá az emberi test univerzális gesztusai által, háttérbe szorítva a verbalitást és az éber tudatosságot. Zárt egységeikben az érzékiség absztrakt formában jelenik meg, lecsupaszítva minden emberi tapasztalatot. A szinte ösztönös, vagy alig kontrolált mozdulatsorok mögött a nézők mégis nagy fokú figyelmet fedezhetnek fel, amint a táncosok elérkeznek a szenvedély lényegéhez. A darabot felszínesen tekintve első látásra talán nem nyilvánvaló, de a táncosoktól rendkívül sokat követel a darab előadás közben, tudatukat teljességgel uralja a partnerük jelenléte, az érintés kimeríthetetlensége, a test emlékezete. A normák,  szabályok és elvárások levetkőzésével olyan tudatállapotba kerülnek, mely egyértelműen csak maguk és partnerük számára hoztak létre, azzal együtt, hogy ez mégis átható erővel hathat azokra is, akiknek alkalmuk van látni a darabot.

  Társalkotók és táncosok: Garai Júlia, Molnár Csaba, Oláh Balázs, Rónai Attila, Jessica Simet, Varga Csaba
  Művészeti tanácsadó, dramaturg: Szabó-Székely Ármin
  Uene: Gryllus Ábris
  Fénytervező: Gryllus Ábris, Mervel Miklós
  Produkciós manager: Ujvári-Pintér György
  Koreográfus: Hód Adrienn

  Koprodukciós partnerek: Trafó Kortárs Művészetek Háza, OFF Alapítvány
  Az előadás az EMMI, a Műhely Alapítvány, a Sín Kulturális Központ és az Art Quarter Budapest támogatásával jött létre.
  Külön köszönet: Vadas Zsófia Tamara, Márcio Kerber Canabarro, Jenna Jalonen

  Az előadás premierje 2021 februárjában volt, a Trafóban, a Covid-19 miatt nézők nélkül. Igazi premierje szeptemberben lesz, ugyanott, és külön engedéllyel tekinthetik meg a nézők még a bemutató előadás előtt, itt Miskolcon.

  Ajánló


  Ákos és zenekara a Fel a Szívekkel turnéját Győrben az Audi Arénában zárja.…

  Az Anyám az őrületbe kerget, Tallós Rita és Barbinek Paula kétszemélyes előadói estje…

  Különös játékot talál ki egy baráti társaság: bárkinek megszólal a telefonja, képes vagy…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016