• Program


  Anconai szerelmesek
  5

  Anconai szerelmesek

  Az Anconai szerelmesek című zenés komédia a bemutatása óta eltelt húsz évben a legtöbbet és legtöbbféleképp játszott vígjátéka a hazai színpadoknak. Az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvözi a hagyományos magyar humorral és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel.  több

  ANCONAI SZERELMESEK
  zenés vígjáték

  Az Anconai szerelmesek című zenés komédia a bemutatása óta eltelt húsz évben a legtöbbet és legtöbbféleképp játszott vígjátéka a hazai színpadoknak. Az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvözi a hagyományos magyar humorral és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel.

  A történetet a szerző egy Adria parti olasz kisvároska eldugott terecskéjére helyezi, ahol szerettei – volt és jelenlegi szeretője, valamint enyhén beszédhibás leánygyermeke – körében éli az idősödő amorózók életét főszereplőnk: Don Tomao. Ide érkezik a nézők alkalmi turistacsoportja, hogy megismerje Giovannit, a környék legpocsékabb kávéját főző cukrászát, Agnesét a panziótulajdonost, Luciát a dadogós lányt, és a velünk egyidőben érkező Viktóriát, aki honfitársunkként azért utazott ilyen messzire, hogy megtalálja elvesztett szerelmét, és születendő gyermeke atyját. Bonyodalomnak már ennyi is épp elég lenne, de menetrend szerint érkeznek az újabb és újabb szereplők, egy szerelmi bánatát élő gyakorló alkoholista, egy vándormuzsikus, aki nem bírja a közönséget és egy szerzetesnek öltöző fiatal lány. És ha maguktól nem keverednének eléggé össze a szálak, Don Tomao gondoskodik arról, hogy az elmaradhatatlan happy end előtt még bőven legyen min kacagnunk.

  Az Anconai szerelmesek két óra felhőtlen szórakozás, némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával, azaz a legjobb kulturális koktél egy fárasztó nap utáni felüdüléshez.

  Írta: Vajda Katalin; dalszövegek: Fábri Péter

  Szereplők:

  Tomao Nicomaco: BUCH TIBOR / PETRIDISZ HRISZTOSZ
  Lucia (a leánya): CSÁKI EDINA
  Dorina (Tomao házvezetőnője): FÉSŰS NELLY
  Luigi del Soro (vándormuzsikus): DÓSA MÁTYÁS
  Viktória (magyar lány): SÁRI ÉVI / LŐRINCZ ANDREA / LAURINYECZ RÉKA
  Drusilla (római lány): STEINKOHL ERIKA
  Lukrezio (egyetemi hallgató): KRAJNIK-BALOGH GÁBOR
  Giovanni (a cukrász): PÁL TAMÁS
  Agnese (panziótulajdonos): ZORGEL ENIKŐ
  Idegenvezető: JANIK LÁSZLÓ

  Látvány: Varsányi Anna
  Zenei vezető: Nyitrai László
  Koreográfus: Bakó Gábor
  Dalszövegek: Fábri Péter

  Rendező: SZILÁGYI ANNAMÁRIA

  Ajánló


  Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy…

  Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány…

  Bálint Ágnes meséjén több nemzedék nőtt fel, akik ma már szülők, sőt nagyszülők,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016