• Program


  Aktuális előadások  Anton Lackhy (BE): Kortalan nemzedék
  50'
  TÁNC

  Anton Lachky legújabb koreográfiája a Közép-Európa Táncszínház táncosai számára az ellentétek világába vezet, generációkat és kultúrákat kapcsol össze. Olyan történetek sorába repít bennünket, amelyekben minden lehetségesnek tűnik. Örvénylik, mint a víz, hol lágyan körülölel, hol könnyed szeretetteljes érintéssel simogat, míg a másik pillanatban őrülten hullámzik és magába szippant.

  Az életünk minden lépését egy játékmester uralja, amely immár egész generációkat képes rabul ejteni. A sziporkázó happy end garantált!

  Ha szeretnéd megérteni, hogy korunkat mi hajtja, milyenné válunk, akkor ez az est jó alkalmat ad erre. Jól esően tudjuk élvezni a koreográfia örült sebességét, virtuozitását és színes jeleneteit. Majd a tapsot követően kereshetünk válaszokat, hogy mindez miért vonzó, miközben tudjuk, hogy mindez nem fenntartható, mint ahogy a mű tempója is sokszor végletekig felfokozott. Akkor hogyan is lépjünk tovább az életünkben?

  Videó:https://www.youtube.com/watch?v=RxFTXAk4ysk

  Koreográfus: Anton Lachky

  Táncművészek:
  Sinka Lídia     
  Kisbakonyi Edmond     
  Horváth Léna     
  Barna Krisztián     
  Dabóczi Dávid     
  Gyevnár Réka      
  Mohai Cintia     
  Kindl Gábor

  Fénytervező: Selmeczi Mercédesz
  Zenei szerkesztő: Madla
  Produkciós vezető: Gerlits Réka  
  Kommunikáció: Tóth Sára Lujza

  A Szlovákiában született Anton Lachky  az Anne Teresa de Keersmaker vezette brüsszeli P.A.R.T:S.-ban tanult, majd 2004-tól a világhírű Akram Khan Company tagja , ezt követően a Les SlovaKs Dance Collective társalapítója.  Három alkotásukkal a kollektíva jelentős nemzetközi hírnevet szerzett. Anton 2012-ben megalapítja saját együttesét, az Anton Lachky Company-t.  Munkáiban a nyugati kortárs tánc, valamint a kelet-európai népi és popkultúra elemei keverednek. Saját társulata mellett hangsúlyt fektet arra is, hogy a tánc marginális területein is alkosson, hogy hozzájáruljon a fejlődéshez (Costa Rica, Helsinki, Zágráb, Göteborg, Salzburg, Budapest stb.). Ez a harmadik koreográfiája a KET táncosaival.

  Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata; Közép-Európa Táncszínház; MMA

  Ajánló


  Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

  Moliére humoros, ám szókimondó, az ember gyarló tulajdonságait szellemesen pellengérre állító komédiájáben egy olyan fösvény apáról – Harpagonról – rajzol…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016