• Program


    Aranykor - Korcsolán Orsolya és Bonnyai Apolka koncertje

    Aranykor - Korcsolán Orsolya és Bonnyai Apolka koncertje

    Különleges programmal lép színpadra Korcsolán Orsolya hegedűművész és Bonnyai Apolka zongoraművész a Zsidó Művészeti Napok hangversenyén. Goldmark Károly a 19-20. század fordulójának talán legmeghatározóbb, és a bécsi Operaház legjátszottabb zeneszerzője volt.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. december 2. csütörtök, 19:00

    Aranykor - Korcsolán Orsolya és Bonnyai Apolka koncertje

    Műsor:
    Goldmark: 1. (E-dúr) szvit, op. 11
    SZÜNET
    Liszt: Szerelmi álmok
    Goldmark: A-dúr románc, op. 51
    Liszt: Zarándokévek, Első év: Svájc – 9. Les cloches de Genève (A genfi harangok)
    R. Goldmark: Négy hegedűdarab – 2. Plaintive Air
    Liszt: Két hangversenyetűd – 1. Waldesrauschen (Erdőzsongás)
    Korngold: Sok hűhó semmiért – szvit a kísérőzenéből hegedűre és zongorára, op. 11

    Korcsolán Orsolya (hegedű), Bonnyai Apolka (zongora)

    Különleges programmal lép színpadra Korcsolán Orsolya hegedűművész és Bonnyai Apolka zongoraművész a Zsidó Művészeti Napok hangversenyén. Goldmark Károly a 19-20. század fordulójának talán legmeghatározóbb, és a bécsi Operaház legjátszottabb zeneszerzője volt.

    A romantika és modernizmus keresztezése, a klasszicizáló formák és az új ideák találkozása jellemzi munkásságát. Pesten Liszt Ferenc látta vendégül és játszotta tisztelete és megbecsülése jeleként a ma este is elhangzó E-dúr szvitet a kor egyik legnagyobb magyar hegedűsével, Plotényi Nándorral. Ekkor született meg és lett igazi világsiker Goldmark nagyoperája, a Sába királynője, és lett Gustav Mahler az ő közbenjárására operaigazgató Bécsben. Goldmark ajánlásával indulnak el pályájukon új korszakot formáló művészek, közöttük a csodagyermek Erich Wolfgang Korngold karrierje, aki később megalkotta Hollywood jellegzetes filmzenei nyelvezetét és megnyerte az első zeneszerzőnek ítélt Oscar-díjat. Goldmark unokaöccsét, a már New York-ban született Rubint is szárnyai alá vette, aki már az „Újvilágban” alkotott, és olyan később neves zeneszerzőket tanított, mint Aaron Copland és George Gershwin. A megszólaló művek ezt a sokszínű Aranykort idézik meg a Solti teremben.


    Rendező: Zsidó Művészeti Napok

    Ajánlatunk


    A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett olyan darabjai hangoznak el a hazai jazzélet kiemelkedő művészeinek előadásában, amelyek szoros kapcsolatot ápolnak a jazz-zel és az improvizatív zenével.

    Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

    Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

    Ajánló


    Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano-…

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

    A francia zene - akárcsak a francia konyha - kifinomultságáról híres, az ízek és a színek tökéletes összhangjáról, a részletek…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016