• Program


    Aktuális előadások



    A Szláv szezon egyik fontos estéje az a májusi hangverseny, amely az OPERA megszokott és el is várt nagyszabásúsága révén foglalja össze a szláv romantikát egy-egy nagy alkotás felelevenítésén és több olyan alkotón keresztül, akiknek egész alakos szobrai az Ybl palota ormán állnak. Ennek ellenére Smetana híres operáját 1976-ban játszotta utoljára a Magyar Állami Operaház, most egy bravúros nyitány töri fel a nézőtér csendjét. Moniuszko, a lengyelek Erkele, fő műve az Operaházban 66 éve játszott Halka, ebből is idéz a program. Zajc a horvátok nemzeti komponistája, Zrínyi-operáját hét esztendeje hozták el ide egy vendégjáték során. Erkel Brankovicsa ugyancsak a horvát történelemhez és kultúrához köthető, még horvát tánctétel is szerepel benne. A műsoron helyet kap a szlovákok egyik legfontosabb szerzője, Suchoň is. Dvořák pedig a csehek (és szlovákok) nemzeti szerzője, akinek Amerikában írott igen népszerű szimfóniája újabb távlatokat ad a mai geopolitikai helyzetnek, ugyanakkor csodálatos zenemű is.

    MŰSOR:
    Smetana: Az eladott menyasszony – nyitány
    Moniuszko: Halka – ária és mazurka
    Zajc: Zrínyi – ária
    Erkel: Brankovics György – kolo és ária
    Suchoň: Hegyi szvit – finálé
    Dvořák: 9. (e-moll, „Az Újvilágból”) szimfónia, Op. 95

    Közreműködik Kriszta Kinga (ének), valamint a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara
    Karmester: Andriy Yurkevych

    Ajánló


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

    A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016