• Program


  Aranyoskám

  Aranyoskám

  A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A musical a Broadway-bemutató után először a Madách Színházban kerül színre, non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, díszlettel, jelmezzel és koreográfiával.

  Aranyoskám

  Az eredeti musical szövegkönyvét Robert Horn írta, zenéjét és a dalszövegeket David Yazbek, Don McGuire és Larry Gelbart története és a Punch Productions produkciójában, Dustin Hoffman főszereplésével készült Columbia Pictures mozifilm alapján. A művet Bárány Ferenc és Puller István fordította. 

  A film

  Az Aranyoskám (eredeti címe: Tootsie) Sydney Pollack 1982-es filmje, Dustin Hoffman főszereplésével. A film 10 Oscar-jelöléséből a legjobb női főszereplő (Jessica Lange), a legjobb operatőr és a legjobb hang díját nyerte el. A Golden Globe-ot a legjobb női mellékszereplő, a legjobb színész és a legjobb zenés film és vígjáték kategóriában kapta meg. A film cselekményét nagyban adaptálta a musical-változat.

  A musical

  A filmhez hasonlóan a musical is a tehetséges, de munkanélküli színész történetét meséli el, aki ezúttal nem szappanoperában, hanem Broadway-musicalben próbál szerencsét. A Tootsie-musical bemutatója 2019. április 23-án volt a Broadwayn, a Marquis Theatre-ben. Az európai színházrajongók először Magyarországon, a Madách Színházban láthatják a musicalt.

  A Madách Színház előadásának szereposztása:
  (A szereplők felsorolása ABC-sorrendben történt.)

  Michael / Dorothy....... Sánta László, Serbán Attila, Szemenyei János
  Julie........................... Peller Anna, Simon Boglárka
  Jeff............................. Ficza István, Hajdu Steve
  Rita............................ Csákányi Eszter, Sáfár Mónika
  Sandy........................ Balla Eszter, Molnár Gyöngyi
  Ron............................ Magyar Attila, Szerednyey Béla
  Max............................ Csiszár István, Gömöri András Máté
  Stan........................... Galbenisz Tomasz

  Díszlettervező: Rózsa István
  Jelmeztervező: Rományi Nóra
  Zenei vezető / karmester: Köteles Géza
  Koreográfus: Tihanyi Ákos
  Animáció: Vízvárdi András
  Szcenikus: Szűcsborus János
  Koreográfus asszisztens: Molnár Ferenc
  A rendező munkatársa: Farkas Amáta
  Játékmester: Bencze Ilona

  Rendező: Szirtes Tamás

  Ajánló


  A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig…

  A DIÓTÖRŐ 2.0 és a KARÁCSONYI ÉNEK után az oDEon - ZeneTheatrum idén a - GRINCS, ami nincs? - című…

  Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016