• Program


  Árvácska
  6

  Árvácska

  Móricz a legenda szerint 57 éves korában a mai Szabadság hídon találkozik egy fiatal lánnyal, aki öngyilkosságra készül. Felkarolja és befogadja a volt lelencet, akinek megrázó történeteiből ihletet merít új novelláihoz és Árvácska című regényéhez. A Csibe által elmesélteknek inkább szerkesztőjeként kegyetlen naturalizmussal ábrázolja a Magyarországon uralkodó élet- és léleknyomort.

  Aktuális előadások
  DOLLÁR PAPA GYERMEKEI
  ÁRVÁCSKA
  18 éven aluliaknak nem ajánlott.

  „Igen késő volt, mikor rájöttem, hogy voltaképpen csak azt lehet leírni, ami fáj. Ami megsebzi az embert.”

  Móricz a legenda szerint 57 éves korában a mai Szabadság hídon találkozik egy fiatal lánnyal, aki öngyilkosságra készül. Felkarolja és befogadja a volt lelencet, akinek megrázó történeteiből ihletet merít új novelláihoz és Árvácska című regényéhez. A Csibe által elmesélteknek inkább szerkesztőjeként mintsem szerzőjeként, kegyetlen naturalizmussal ábrázolja a Magyarországon uralkodó élet- és léleknyomort. Az árva kislány passiótörténetében az egész társadalom traumái és megváltás utáni vágya tükröződik. Állami Árvácska élete az ártatlanság és tisztaság megmaradásának lehetetlenségéről beszél. Móricz tudja, hogy az írásaiban felvetett problémákra sokszor nincs felelet és nincs megoldás, talán csak balzsam és vigasz. Ez a legtöbb, amit szereplőinek és olvasóinak fel tud kínálni, amikor már nincs remény, s amikor már az ember sorsának jobbra fordulása lehetetlennek látszik.

  Szereplők:
  GEORGITA MÁTÉ DEZSŐ
  KULKA JÁNOS
  MESSAOUDI EMINA
  ÖRDÖG TAMÁS
  SIMKÓ KATALIN
  STORK NATASA
  TERHES SÁNDOR
  TÖRÖK-ILLYÉS ORSOLYA
  VARGA LANA

  Továbbá: Jegesi Virág/Varga Luca és Engárd Emil/Lévai-Rázsó Rafael Florián

  Jelmez: Je Suis Belle – Dévényi Dalma és Kiss Tibor
  Dramaturg: Bíró Bence
  Rendezőasszisztens: Herpai Rita
  Külön köszönet:Dargay Marcell
  Rendező: ÖRDÖG TAMÁS

  Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, HPS Group

  Az előadás 110 perc, szünet nélkül

  Ajánló


  Molnár Ferenc először A doktor úrral mutatkozott be, és elsöprő sikert aratott a…

  A Mágnás Miska a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb műve, mely újra és újra…

  F. Scott Fitzgerald műve alapján: A NAGY GATSBY zenés party két részben ősbemutató  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016