• Program


  Asszonyfarsang

  Asszonyfarsang

  Korokon átívelő helytörténeti komédia egy részben a 2023-as Savaria Történelmi Karnevál karneválszínházi előadása. Írta és rendezte Fábián Péter.  több

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: augusztus 26. szombat, 17:00

  Egy felvonás, 100 perc

  Kun Béla beszédét vagy Szent Quirinus feljegyzéseit mentse Ferusz György a levéltárban, ha a nagy szombathelyi árvíz közben a Tanács csak egy víziszonyos vízszerelőt küld neki a szélütötte Jakab bácsi mellé? És ha a körülményes Kukik elvtárs még egy kulturális örömhírrel is tetézi a fokozódó helyzetet? Az emelkedő talajvízben azonban Jakab bácsinak hirtelen zavaros látomásai támadnak és nemvárt megoldással áll elő áldozati kancsójával. A hét vezér díszmenete és Dózsa György tüzes trónja helyett idén valami mást kell bemutatni a Karneválon: James Joyce egyik ismeretlen színdarabját. Csak Virág Rudolf odüsszeuszi bolyongása engesztelheti ki a haragos Ízisz istennőt. Csak az Asszonyfarsang színházi előadása mentheti meg a várost a tomboló árvíztől. De vajon elbír egy vígeposz a gigászi víztömeggel, amely Szombathelyt épp elmosni készül


  Történelmi hidegzuhany, korokon átívelő helytörténeti komédia egy részben, sok zenével és nevetéssel, nemek közötti feszültséggel, és ha minden jól megy, egy kis hazatérő húslevessel.

   

  Szereplők:

  FERUSZ GYÖRGY, levéltáros Sipos László Márk

  JAKAB BÁCSI, portás, Ízisz-pap Domokos Zsolt

  TÓTH GYULA, bádogos és vízvezetékszerelő Orosz Róbert

  KUKIK ELVTÁRS, párttitkár Kelemen Zoltán

  VELEMI VILMA, szövevényes a Szövőgyárban / LYUKAS KATI, boszorkány Nagy-Bakonyi Boglárka

  NYŐGÉRINÉ, nyélbeütő a Seprűkötöző Üzemben / GREISINGER OTTÓNÉ, a Nőegylet elnöke / ÍZISZ, istennő Nagy Cili

  ÉHEN HANNA, cipőfűző a Cipőgyárban /GAÁL ERZSIKE, viszáki lyányka Herman Flóra

  KÁMONI ETA, tégla a Téglagyárban/KISFALUDI STROBL ZSIGMOND, szobrászművész Balogh János

  JÓZSI, kefekötő/ VIRÁG RUDOLF, a bolygó szombathelyi Hajdu Péter István

  SÁGI BORIS, túró a Tejipari Vállalatnál Keller Dániel

  VASINÉ BORZAS BÖBE, író-asztalos a Bútorgyárban Szabó Róbert Endre

  MESTERI MÓNIKA, patronos a Szikvízgyárban Keller-Dénes Emőke

  Alkotók:

  Látvány Zatykó Bori

  Dramaturg Tóth Réka Ágnes

  Kellékes Nagy Gergely

  Zene Keller Dániel, Keller-Dénes Emőke, Szabó Róbert Endre

  Hangosító Simon Ottó

  Súgó Jenei Ági

  Ügyelő Bors Gyula

   

  RENDEZŐ Fábián Péter

   

   

  Karneválszínházi szabályzat!

  Amennyiben az előadások kezdési időpontjában az időjárás nem teszi lehetővé az előadások megkezdését, akkor a kezdéssel legfeljebb 60 percet várunk. Amennyiben az előadásokat várhatóan 60 perc elteltével sem lehet elkezdeni, úgy az előadás elmarad. Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek. Az esőnap dátuma a jegyen is olvasható. A megvásárolt jegyeket nem váltjuk vissza.

  Amennyiben az elmaradt előadást rossz idő miatt az esőnapon sem tudjuk megtartani, a jegyeket visszaváltjuk az előadást követő 8 munkanapon belül a színház jegyirodájában nyitvatartási időben.

  Amennyiben az előadást a kezdetétől számított 45 percen belül az időjárás miatt félbe kell szakítanunk, 15 perc várakozás után az előadás folytatásáról, vagy az esőnapra halasztásáról döntünk. A döntésről a helyszínen adunk tájékoztatást.

  Amennyiben az előadás több, mint fele időtartamának (45 perc) eltelte után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

  A kijelölt esőnapon is elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltására a helyszínen nincs lehetőség, azok az előadást követő nyolc munkanapon belül a színház jegyirodájában, nyitvatartási időben válthatók vissza.

  Az online vásárolt jegyeket az Interticket Kft. váltja vissza.

   

   

  Ajánlatunk


  November 4-e, nemzeti gyásznap Magyarországon, amikor az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján az áldozatokra emlékezünk. Ennek tiszteletére egy ünnepélyes gálakoncertet tűz műsorra a Budapesti Operettszínház.

  1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

  Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását.

  Ajánló


  Lehár Ferenc, avagy a magyar Operettkirály alkotása, a maga zeneiségével, szövevényes történetével műfajának méltó képviselője. A háromfelvonásos operett ősbemutatója óta…

  Adott egy nő. Adott egy férfi. Van gyerek - szám szerint hét. Adott egy hotelszoba. Adott a házasság köteléke is.…

  Szerető feleség, sikeres karrier, anyagi biztonság. Richardnak tökéletes az élete… csaknem. És mégis – vagy épp ezért – valami hiányzik…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016