• Program


  Azért a kis bolondságért... magyar népi pajzánságok - Fabók Mancsi Bábszínháza

  Azért a kis bolondságért... magyar népi pajzánságok - Fabók Mancsi Bábszínháza

  Pajzán históriánk forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései. Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. A virágnyelven elbeszélt, legjobb ízű népi humorral fűszerezett történet fő témája „Ádámságunk” és „Évaságunk”, az emberi élet különböző szakaszaiban. Szeretettel ajánljuk alig-serdült és korosabb nézőinknek egyaránt.

   

  Előadják: Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád

  Díszlet: Grosschmid Erik

  Bábok: Lellei Pál

  Szövegkönyv: népgyűjtések nyomán: Fabók Mariann

  Zene: Keresztes Nagy Árpád

  Rendezés: Fabók Mariann

   

  Az elődadás hossza 50 perc.

  16 éven felülieknek ajánlott.

   

  Az előadást látássérült nézőink számára akadálymentesítve, audionarrációval játsszuk. Ebben partnerünk az AKKU Egyesület.

   

  „2008-ban végeztem a Színművészeti Egyetemen. Ezt követően 6 évig a Miskolci Nemzeti Színház színésze voltam. Nagy hálával tartozom az életnek, hiszen szebbnél szebb feladatokkal ajándékoz meg az itt eltöltött idő.2014 óta szabadúszó lettem, és Zsámbékot választottam lakhelyül.

  Színészi tanulmányaim során véletlenszerűen rám talált a bábozás – bár én magam nem hiszek a véletlenekben – és ez a találkozás olyan intenzíven érintett, hogy a mai napig szívügyem maradt. Úgy éreztem, ha a sors úgy hozta, hogy megtanulhattam ezt a mesterséget, akkor élnem is kell ezzel a tudással.
  Rég dédelgetett álomként 2009-ben bemutathattam ’A halhatatlanság országa’ című első önálló vásári bábjátékomat, amihez népmesei forrásokból dolgoztam. Megpróbáltam a mesemondást, bábozást és népi éneklést ötvöző előadásommal a „gyökereket és szárnyakat” egyszerre keresni: egy újszerű, felhőtlenül humoros játékot létrehozni, vigyázva azonban a mesében rejlő ősi tudás sértetlenségére.
  A bábjáték fogadtatása – gyermekek, s felnőttek részéről egyaránt – minden várakozásomat felülmúlta: 2010-ben Kecskeméten, a Bábszínházak X. Találkozóján a szakmai zsűri díjjal jutalmazta. Szép megerősítése volt ennek a választott útnak, amire épphogy csak ráléptem.
  A folytatás jegyében született meg Fabók Mancsi Bábszínháza.
  Ez az egy személyes vándorszínház igazán 2013- ban teljesedett ki, mikor is megismerhettem férjemet, s közös munkába foghattunk. Keresztes Nagy Árpád élő népzenei kíséretének, s az előadások születése körüli alkotó- társi munkájának köszönhetően találta meg színházunk, igazi hangját.” (Fabók Mariann)

  Ajánló


  „Szerencsés vagyok, hiszen az elmúlt években közel 100 nemzetközi koncertet adtam, és közben…

  A ti művészetetek ágyazott meg a politikának. A semmitmondó, megalázkodó művészet, ami nem…

  Dés László ezen a koncerten eddigi turnéiból válogatja a legismertebb dalait, de persze…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016