• Program


    Bach Bridges / Hommage a György Kurtág
    2

    Bach Bridges / Hommage a György Kurtág

    A harmadik Bach Bridges Festival a Budapesti Fesztiválzenekar és az amszterdami Royal Concertgebouworkest művészeinek kollaborációjában valósul meg a Budapest Music Centerben, Michael Gieler és Szabó Péter művészeti vezetésével. Az idei fesztivált minden idők két legnagyobb zeneszerzőjének, Bachnak és Beethovennek szentelik.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. március 31. kedd, 19:30

    BACH BRIDGES | HOMMAGE À GYÖRGY KURTÁG

    MŰSOR:

    Szabó Csaba: Zsoltár az Erdélyi Magyar Harmóniás Énekek a 18. századból című gyűjteményből
    Johann Sebastian Bach: D-dúr partita BWV 828
    Ludwig van Beethoven: Esz-dúr duett brácsára és csellóra (Duett mit obligaten Augengläsern)
    Kurtág György:
    Hommage à R. Sch  op.15d (merkwürdige Piruetten des Kapellmeisters Johannes Kreisler)
    Vivo
    Molto semplice (E.*: der begrenzte Kreis…)
    Feroce, agitato (… und wieder zuckt es schmerzlich F.* um die Lippen…)
    Calmo, scorrevole  (Felhő valék, már süt a nap …)
    Presto     In der Nacht
    Adagio, poco andante   (Meister Raro entdeckt Guillaume de Machaut)
    ***
    Eötvös Péter:  Two poems to Polly for a speaking cellist
    Kurtág György:
    Csellószólók: Az hit
    Pilinszky János: Gérard de Nerval
    Schatten                                                                        
    Bartók Béla:
    Kontrasztok
    Verbunkos
    Pihenő
    Sebes

    KÖZREMŰKÖDIK:

    Yang Yang Cai – zongora
    Jae-Won Lee – hegedű
    Adrián Marrero – hegedű
    Michael Gieler – brácsa
    Szabó Ildikó – cselló
    Szabó Péter – cselló
    Laura Sánchez Hernández – klarinét

    A Bach Bridges Festival első koncertje tisztelgés az egyik legnagyobb ma élő magyar zeneszerző, Kurtág György előtt. A program hűen tükrözi az ő kamarazene iránti lelkesedését, és közeli kapcsolatát a múlt olyan zeneszerző-nagyságaival, mint Bartók vagy Schumann. A fiatal, feltörekvő, világszerte elismert magyar csellista, Szabó Ildikó hamarosan megjelenő saját CD-jéről mutat be szólódarabokat. A koncert egyben generációja egyik legjobb holland zongoristájának, Yang Yang Cai-nak magyarországi debütálása is.

    A harmadik Bach Bridges Festival a Budapesti Fesztiválzenekar és az amszterdami Royal Concertgebouworkest művészeinek kollaborációjában valósul meg a Budapest Music Centerben, Michael Gieler és Szabó Péter művészeti vezetésével. Az idei fesztivált minden idők két legnagyobb zeneszerzőjének, Bachnak és Beethovennek szentelik. A programban idén is számos ígéretes fiatal tehetség mutatkozik be. A  hagyományokhoz hűen minden koncertet Szabó Csaba zsoltárai vezetnek fel. A művészek a BMC-ben adott koncertjüket követően a Gran Canaria-i Nemzetközi Bach Fesztiválon folytatják a közös zenélést.

    A Bach Bridges Fesztivál a holland Music Stages Foundation, a magyar Szabó Csaba Nemzetközi Társaság és a Budapest Music Center közös produkciója.

    Ajánlatunk


    Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös, azonban rá kell jönnie, hogy személyazonosságát nehezebb bizonyítani, mint hitte. Mert egyre több „Billy” érkezik a hirdetésre…

    Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

    A jazz, blues, rock és funk iránt egyaránt fogékony gitáros, Mike Gotthard ezen a novemberi estén saját jazz-rock világába hívja közönségét, ahol a hangszereké és a dallamoké a főszerep. A koncert gerincét legújabb szólóalbuma, a Sensual Brutality anyaga alkotja, de első lemeze, az Intellectual Brutality már ismert kompozíciói is elhangzanak.

    Ajánló


    Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

    Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet…

    Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano-…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016