• Program


    Bach, Vivaldi

    Bach, Vivaldi

    Bach: h-moll szvit
    Bach: d-moll kettősverseny
    Vivaldi: Gloria

    Berán Gábor és Kalla-Tóta Hajnalka - hegedű
    Réman Zsófia – fuvola
    Budapesti Akadémiai Kórustársaság
    Hangversenymester: Berán Gábor
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. december 20. péntek, 19:00

    Mai karácsonyi koncertünk első részében Bach két remekművét hallgathatják meg. Először a d-moll kettősversenyben zenekarunk két kiváló hegedűse, Berán Gábor koncertmester és Kalla-Tóta Hajnalka hegedű szólamvezető játssza a szólót. Ez a mű Bach egyik legnépszerűbb műve, és kiváló példája az olasz stílusú barokk versenyműveknek.

    A h-moll szvit Bach zenekari szvitjei közül különválik, különösen, ami a hangszerelést illeti. Ebben a műben csak egy fuvola társul a vonósokhoz, s tele van a fuvolára írt szóló részekkel. Mai koncertünkön Réman Zsófia  játssza a szólókat.

    A szvit tételei: A kezdő, pontozott ritmusú Ouverture tételében a vonósok méltóságteljes kísérete fölött a fuvola szól, majd a lassú rész után egy gyors „koncertáló-fúga” követi, ezután pedig a kezdő zenei anyaggal tér vissza, s ezzel adja meg Bach az Ouverture keretét. A Rondeau cím utal a felépítésre (kisrondó), ugyanakkor a szó eredeti körtánc jelentésére is. A Sarabande Bachnál a mű lassú tételének a szerepét tölti be. A felső szólam (hegedű-fu

    vola) témáját a basszus kvintkánonban imitálja. Ezután egy mozgalmasabb Bourrée tétel következik, majd egy karakteres Polonaise tánc. A rövid menüett tétel után a h-moll szvitet a virtuóz és jól ismert Badinerie (jelentése: tréfálkozás/fecsegés) tétel zárja.

    A koncert második részében Vivaldi számos Gloriája közül a leghíresebb hangzik fel, amelyben hol a hagyományos egyházzenei gondolkodásra, hol Vivaldi virtuóz concertóinak világára, hol az éppen első virágzását élő olasz opera világára ismerhetünk rá.

     

    Ajánlatunk


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

    Ajánló


    Művészetek Háza Gödöllő Helyszín: Parkszínpad (szabadtéri színpad) Esemény kezdése: 2024. 05. 05. (vasárnap) 11.00 és 2024.05.12. (vasárnap) 11.00

    Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel,…

    A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016