• Program


  Balassa Sándor 85. születésnapi hangversenye

  Balassa Sándor 85. születésnapi hangversenye

  A nyolcvanötödik születésnapot köszöntő hangverseny Medveczky Ádám karmesteri irányításával valósággal reprezentatív mintát kínál Balassa Sándor életművének második feléből, amelyek már címválasztásaikkal a nemzeti kultúra és a nemzeti múlt hagyományainak őrzését tanúsítják.

  Balassa Sándor: Cívisek városa, op. 91
  Balassa Sándor: Fantázia hárfára és vonószenekarra, op. 76
  Balassa Sándor: Magyar koronázási zene, op. 63
  SZÜNET
  Balassa Sándor: Tündér Ilona, op. 45
  Balassa Sándor: Damjanich imája, op. 48
  Balassa Sándor: Hunok völgye, op. 69

  Vigh Andrea (hárfa)
  MÁV Szimfonikus Zenekar
  Vezényel: Medveczky Ádám

  „Gondolatban legyen új a mű, kapcsolataiban gazdag, emberi gesztusaiban sokrétű. Legyen stílustiszta: a jelenlevő hangok csak önmagukból következzenek. (...) Csak egyféle mérce létezik: ezzel kell mérnünk a vakondtúrást és az Ararátot.” Egy több mint négy évtizede adott interjújában így fogalmazta meg az elsősorban önmaga elé kitűzött művészi-emberi elvárást Balassa Sándor, és ha a zeneszerzői stílus változott is az évek során, az életművet gyarapító új és még újabb kompozíciók azóta is e szellem jegyében fogantak. A nyolcvanötödik születésnapot köszöntő hangverseny is ezt igazolja majd, Medveczky Ádám karmesteri irányításával valósággal reprezentatív mintát kínálva az életmű második felének alkotásaiból, amelyek már címválasztásaikkal a nemzeti kultúra és a nemzeti múlt hagyományainak őrzését tanúsítják.

  RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont, MÁV Szimfonikus Zenekar

  Ajánló


  Geszti Péter 2021-ben visszatér csapatával a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra. A produkció szervezője és…

  DÉS koncert A produkció szervezője és producere: Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. - Fotó:…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016