• Program


  Balfácánt vacsorára
  8

  Balfácánt vacsorára

  A milliomos könyvkiadó – Pierre Brochant – és unatkozó barátai különös vacsorákat szerveznek: mindenki hoz magával egy balfácánt, és aki a legnagyobbat hozza, jutalmat kap.

   több

  Nagy formátumú hülyét találni persze rettenetesen nehéz, de az este különlegesnek ígérkezik: a tökkelütött búgócsigagyűjtő után a megszállott makettépítő, Francois Pignon személyében fölbukkan a láthatáron egy világbajnok barom. Az előjelek azonban nem kedvezőek: Brochant úrnak egy rossz mozdulattől becsípődik a dereka, felesége váratlanul lelép, de mielőtt a sorozatos csapások miatt a meghívást lemondhatná, a balfácán megérkezik, és ami még nagyobb baj: nagyon lelkes. Egy biztos: ez a vacsora örökre emlékezetes marad.

  A Balfácánt vacsorára! című komédia 1993-ban íródott, és a párizsi Varieté színház színpadán mutatták be Claude Brasseur és Jacques Villeret közreműködésével, Pierre Mondy rendezésében. Franciaországban hatalmas sikert aratott, így Dilisek vacsorája címmel a filmváltozat is hamarosan követte a színházi premiert. 

  Ajánló:
  A baráti társaságban elköltött könnyű, jó borokkal tálalt vacsoránál talán egy jobb dolog létezik: ha mindezt színház után fogyasztjuk el. Ez a francia vígjáték nem fekszi meg a gyomrunkat, de a rekeszizmainkat biztosan megdolgoztatja. Jó szórakozást kívánok hozzá mindenkinek!
  Mikes Márk, sommelier, gasztroblogger
   

  Szereposztás:

  Pierre             Józsa Richárd
  Francois         Lipics Zsolt
  Christine        Györfi Anna
  Marléne          Stubendek Katalin
  Cheval            Urbán Tibor
  Leblanc           Vidákovics Szláven
  Archambaud   Rázga Miklós


  Díszlettervező: Horesnyi Balázs
  Jelmeztervező: Horváth Kata
  Rendezőasszisztens: Ahmann Tímea
  Súgó: Juhász Piroska
  Ügyelő: Háber László

  Ajánló


  A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János zongoraművész művészeti vezetésével, egyedülálló szakmai összefogás keretei…

  A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016