• Program


  Balog József fortepianoestje
  3

  Balog József fortepianoestje

  A Haydneum Fortepiano Bérletének ötödik hangversenyén Balog József játszik, az est vokális közreműködője Baráth Emőke. A műsor mindkét része zongoraművekkel kezdődik, majd dalokkal folytatódik. Bevezetőül Schubert kései sorozatát, a romantikus hangvételű rövid tételekből álló Moments musicaux-t halljuk, majd Schubert-dalokból szólal meg válogatás.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: március 22. péntek, 19:30

  HAYDNEUM FORTEPIANO BÉRLET, V. ELŐADÁS
  Balog József fortepiano-estje
  2024. március 22., 19:30

  Közreműködik:
  Baráth Emőke – szoprán

  Műsor:
  SCHUBERT:
     Moments Musicaux, D. 780
     Auf dem Wasser zu singen, D. 774
     Die junge Nonne, D. 828
     Des Fischers Liebesglück, D. 933
     Gretchen am Spinnrade, D. 118
     Im Abendrot, D. 799
  ***
  LISZT:
     Sancta Dorothea, S. 187
     Nuages gris, S. 199
     En Rêve, S. 207
     Resignazione, S. 187
  BERG: Variàciók egy saját témàra
  SCHUMANN:
     Részletek a Myrthen dalciklusból, op. 25:
     No. 1. Widmung
     No. 3. Der Nussbaum
     No. 9. Lied der Suleika
     No. 24. Du bist wie eine Blume
     Nur wer die Sehnsucht kennt, op. 98, No. 3
     Dein Angesicht, op. 127, No. 2
     Ihre Stimme, op. 96, No. 3
     Meine Rose, op. 90. No. 2
     Liebeslied, op. 51, No. 5
     Röselein, Röselein!,  op. 89, No. 6

  A Haydneum Fortepiano Bérletének ötödik hangversenyén Balog József játszik, az est vokális közreműködője Baráth Emőke. A műsor mindkét része zongoraművekkel kezdődik, majd dalokkal folytatódik. Bevezetőül Schubert kései sorozatát, a romantikus hangvételű rövid tételekből álló Moments musicaux-t halljuk, majd Schubert-dalokból szólal meg válogatás. A szünet után előbb Liszt kései zongoraterméséből hangzik fel négy különleges szépségű, költői alkotás, majd igazi ritkaság következik: a fiatal Alban Berg korai művészetét reprezentáló Variációk saját témára, 1908-ból. A hangverseny befejező szakaszában Schumann dalköltészetét először a Myrthen ciklus négy darabja képviseli, majd akárcsak az első rész Schubert-dalcsokra esetében, ezúttal is válogatás csendül fel, ezúttal azonban Schumann különböző, jórészt kései opusaiból. A Liszt- és Lajtha-díjas, negyvenöt éves Balog József a magyar zongoraművészek középgenerációjának egyik legkiválóbb képviselője. Számos hazai és nemzetközi verseny győztese, világszerte koncertezik és gyakran készít hanglemezeket. Repertoárja igen gazdag: a klasszikusoktól a nagy romantikusokon át Bartók és Kodály, Lajtha, vagy akár Gershwin és Wolf Péter zenéjéig sokféle muzsikát tolmácsol elkötelezetten, beleértve a legmodernebb szerzők műveit is. A Liszt- és Junior Prima-díjas Baráth Emőke a budapesti Zeneakadémia után a firenzei Luigi Cherubini Konzervatóriumot is elvégezte. Nemzetközi karrierjének a Karlovy Varyban megrendezett Antonín Dvořák Nemzetközi Énekverseny III. helyezése és a 2011-es innsbrucki Pietro Antonio Cesti barokk operaverseny I. díja adott jelentős lendületet. Világszerte keresett művész, aki a legrangosabb partnerekkel lép fel a legnevesebb koncerttermekben, hanglemezei nemzetközi jelentős sikereket aratnak.

  Ajánlatunk


  Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

  Szeredás Emerenc emlékkoncert

  Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

  Ajánló


  Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016