• Program


  Baráth Emőke és az Europa Galante
  2

  Baráth Emőke és az Europa Galante

  A kiváló szoprán ezúttal az évad művészeként lép a Müpa közönsége elé, barokk művek - Purcell-, Vivaldi- és Händel-áriák - megszólaltatójaként. Partnere a nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legünnepeltebb együttese, az Europa Galante, amelynek koncertmestere és dirigense, Fabio Biondi szólistaként is világszerte nagy elismerést arat produkcióival.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: június 28. kedd, 19:30

  Baráth Emőke és az Europa Galante

  Műsor:
  Vivaldi: A négy évszak - E-dúr („A tavasz”) hegedűverseny, RV 269, op. 8, No. 1
  Purcell: A tündérkirálynő, Z. 629 - szvit
  - ‘Thus the ever Grateful Spring'
  - ‘See, see my many Colour'd Fields'
  - ‘Dance for the Followers of Night'
  - ‘See, even Night herself is here'
  - ‘Dance of the Haymakers'
  - ‘Now the Night is chas'd away'
  Vivaldi: A négy évszak - g-moll („A nyár”) hegedűverseny, RV 315, op. 8, No. 2
  Händel: Az idő és igazság diadala, HWV 71 - „Like clouds, stormy winds them impelling” (Gyönyör áriája, III. felvonás)
  Händel: Aetius, HWV 29 - „Finché d'un Zeffiro Soave” (Fulvia áriája, I. felvonás)
  Vivaldi: A négy évszak - F-dúr („Az ősz”) hegedűverseny, RV 293, op. 8, No. 3
  Händel: Julius Caesar Egyiptomban, HWV 17 - „Da tempeste il legno infranto” (Cleopatra áriája, III. felvonás)
  Vivaldi: A négy évszak - f-moll („A tél”) hegedűverseny, RV 297, op. 8, No. 4

  A még mindig fiatal Baráth Emőke művészi pályája az egyik legfényesebb siker a hazai zenei interpretáció legutóbbi éveinek történetében. A kiváló szoprán ezúttal az évad művészeként lép a Müpa közönsége elé, barokk művek - Purcell-, Vivaldi- és Händel-áriák - megszólaltatójaként. Partnere a nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legünnepeltebb együttese, az Europa Galante, amelynek koncertmestere és dirigense, Fabio Biondi szólistaként is világszerte nagy elismerést arat produkcióival.

  Baráth Emőke zeneiskolai zongora- és csellótanulmányok után a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke lett hárfa és ének szakon, majd a Zeneakadémián Pászthy Júliától tanult énekelni, később pedig a firenzei Luigi Cherubini Konzervatóriumot is elvégezte. Részt vett többek közt Barbara Bonney, Kiri Te Kanawa, Marton Éva, Nancy Argenta, Alfred Brendel, Rados Ferenc, Sass Sylvia és Deborah York mesterkurzusain. 2007-ben Karlovy Varyban harmadik díjat nyert az Antonín Dvořák Nemzetközi Énekversenyen, majd 2011-ben első díjat és közönségdíjat kapott az innsbrucki Pietro Antonio Cesti Barokk Operaversenyen, s ugyanebben az évben elnyerte a Junior Prima Díjat és a Verbier Fesztivál Nagydíját is. Repertoárjának legotthonosabb területei a barokk operák és oratóriumok, énekli Cavalli, Monteverdi, Bach, Händel, Mozart műveit, de hallotta már a közönség Mahler II. szimfóniájában és Nanettaként Verdi Falstaffjában is. A korhű hangszereken játszó Europa Galante 1990-es alapítása óta sikert sikerre halmoz a világ koncertpódiumain, repertoárja Vivalditól Donizettiig ível, partnerei korunk legjelentősebb énekesei, hanglemezfelvételeit kétszer is Grammy-díjra jelölték.

  Hegedűn közreműködik és vezényel: Fabio Biondi

  Rendező: Müpa

  Ajánlatunk


  Szeredás Emerenc emlékkoncert

  Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

  Jegyár: 5000 Ft 2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

  Ajánló


  Opera két részben, három felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal A produkció szövege és zenei anyaga a mű ős-…

  1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016