• Program


    Bartók összes hegedűs kamaraműve/2

    Bartók összes hegedűs kamaraműve/2

    Összkiadás élőben
    Bartók összes hegedűs kamaraműve/2

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 29. csütörtök, 19:00

    Összkiadás élőben
    Bartók összes hegedűs kamaraműve/2

    Bartók: 44 duó két hegedűre, BB 104 – részletek
    Bartók: 1. rapszódia, BB 94a
    SZÜNET
    Bartók: 1. hegedű-zongora szonáta, BB 84

    Baráti Kristóf (hegedű)
    Közreműködnek : Langer Ágnes, Pusker Júlia (hegedű), Roman Rabinovich (zongora)

    Bartók Béla soha nem tanult hegedülni, mégis szinte mindent tudott a hangszerről. Tapasztalatainak egyik forrása zongoraművészi tevékenységéhez kapcsolódott: rendszeresen kamarazenélt korának jelentős hegedűművészeivel. Partnerei közül többen új művek írásához nyújtottak nélkülözhetetlen inspirációt, személyiségük pedig rányomta a bélyegét a születő új opuszokra. A két hegedű-zongora szonátát Bartók a Londonban letelepedett Arányi Jellynek szánta, akinek temperamentuma és szenzuális játékstílusa mindkét darabban visszaköszön. Bartók népzenei gyűjtőútjai során számtalan falusi hegedűs – a maguk stílusában ördögien virtuóz – játékát hallgatta. A népi hegedülés stíluselemeinek hatása az oktatási céllal készült Negyvennégy duó két hegedűre című sorozat mellett legfőképpen a két hegedűre és zongorára írt (később meghangszerelt) rapszódiában érhető tetten. Az 1. rapszódiát egyik legkedvesebb szonátapartnerének, Szigeti Józsefnek dedikálta.

    Ajánlatunk


    A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa, Philip Catherine, eminens szaxofonosa, Bert Joris és legkarakteresebb énekese, David Linx egyesíti erőit, hogy egy, az Európai Hidak számára összeállított programmal nyűgözze le a közönséget.

    Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron amerikai dobos.

    Ajánló


    A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus,…

    Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016