• Program


  BEMUTATÓ - SISI • GG Tánc Eger

  BEMUTATÓ - SISI • GG Tánc Eger

  A magyarok Sisinek becézett szépséges királynéja a Habsburg-ház embertelenül merev etikettjének szorításában vergődik: a birodalom súlyosbodó gondjaival foglalatoskodó férje elhanyagolja, anyósa zsarnokoskodása tönkreteszi mindennapjait, gyermekeit nem nevelheti és kedvenc kedvteléseinek sem élhet.
  A Sisi életéről szóló romantikus regények és filmek után Topolánszky Tamás, Harangozó-díjas, Érdemes művész állítja színpadra a történetet, a zenét Zombola Péter Erkel-és Bartók-Pásztory- díjas zeneszerző komponálta.

  Nehezen találnánk nemzeti történelmünk zivataros félmúltjában olyan legendás alakot, mint Wittelsbach Erzsébet királyné, az európai királyi udvarok leggyönyörűbb hölgye, akit a magyarok – bajor származása ellenére is – magyarnak tartottak, rajongó szeretettel öveztek és szívükbe fogadtak.

  A magyarok Sisinek becézett szépséges királynéja a Habsburg-ház embertelenül merev etikettjének szorításában vergődik: a birodalom súlyosbodó gondjaival foglalatoskodó férje elhanyagolja, anyósa zsarnokoskodása tönkreteszi mindennapjait, gyermekeit nem nevelheti és kedvenc kedvteléseinek sem élhet. Olaszországban és Magyarországon érzi otthon magát, tökéletesen megtanul magyarul, szoros személyes kapcsolatot ápol a magyar főrendekkel, legfőképp az Andrássy családdal és Deák Ferenccel. Számos történész egybehangzó véleménye szerint „Erzsébet női eszköztárával presszionálta az uralkodót a magyarokkal való kiegyezés előkészítésére”.

  A Sisi életéről szóló romantikus regények és filmek után a GG Tánc Eger vezetője, Topolánszky Tamás állítja táncszínpadra a szerencsés csillagzat alatt született ifjú hercegnő, a kezdetben felhőtlenül boldog császárné és magyar királyné, szabadságra vágyó, mégis béklyóban vergődő, gondokkal terhelt, majd a Genfi tó partján váratlanul tragédiába torkolló életét.

  Sisi, Wittelsbach Erzsébet magyar királyné: Forczek Janka
  Ferenc József császár: Emődi Attila
  Zsófia főhercegnő, Ferenc József anyja, Fekete Árny: Czvikli Fanni
  Andrássy Gyula magyar gróf: Szalai-Bordás Ádám
  Ilona, Sisi nővére: Fodor Sára/Rovó Virág m.v.
  Sophie, Sisi lázadó húga: Novák Laura/Reetta Riikonen m.v.
  Rudolf, Sisi harmadik gyermeke: Plita Márk
  Vetsera Mária, Rudolf szerelme: Martina Tizzi
  Merénylő (Luigi Luchen): Gioele Del Santo

  Közreműködik az Accord Quartet
  Dramaturg: Pinczés István, Jászai-díjas
  Zeneszerző: Zombola Péter, Erkel- és Bartók-Pásztory-díjas
  Jelmeztervező: Papp Janó
  Díszlettervező: Mira János, Jászai-díjas
  Szcenika: Engler Imre/Fodor Zsolt
  Fővilágosító: Oláh Sándor
  Ügyelő: Ujhelyi Réka
  Koreográfus-asszisztnes: Emődi Attila
  Rendező-asszisztens: Kiss Alexandra
  Koreográfus-rendező: Topolánszky Tamás, Harangozó-díjas, Érdemes művész

  Támogatók: Nemzeti Táncszínház, Gárdonyi Géza Színház, EMMI, NKA, Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Eisberg Hungary Kft.

  Ajánló


  Ákos és zenekara a Fel a Szívekkel turnéját Győrben az Audi Arénában zárja.…

  A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016