• Program


    BEMUTATÓ - UTOPIA / DYSTOPIA • Ádám Anna

    BEMUTATÓ - UTOPIA / DYSTOPIA • Ádám Anna

    A mai fiatal nemzedék nagy árat fizet majd azokért a környezeti és társadalmi katasztrófákért, amikért a korábbi generációk felelősek. Ám vajon melyek az ökoszisztéma változásának a fiatalokra gyakorolt pszichológiai hatásai? Vajon mit kezdenek a felelősséggel? És mekkora a mozgásterük?

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. július 17. szombat, 18:30

    Jóllehet, nem is egy felmérés szerint az Y és Z generáció a klímaváltozást tartja korunk legégetőbb problémájának, mégsem jut el mindenki addig, hogy tegyen is valamit, hol a forrás, hol az idő, hol a kapacitás, hol a motiváció hiánya miatt. De vajon mik az ökoszisztéma változásának a fiatalokra gyakorolt pszichológiai hatásai? Vajon mit kezdenek a felelősséggel? És mekkora a mozgásterük? A három szólóból álló előadásban három fiatal küzdelmét látjuk. Az első szólóban Gaál Júlia elveszti viszonyítási pontjait: kételyei, folyamatos bizonytalansága és a kapaszkodók hiánya drámai spirálba sodorják, amelyben lassan kicsúszik lába alól a talaj. Se perspektíva, se kiút, se jövő, a második szólóban ez a helyzet Eva Mora González minden türelmét felemészti: miközben felemelkedésre és elrugaszkodásra törekszik, a rendszer rabja; azé a rendszeré, amely manipulálja, újra meg újra csapdába ejti. Frusztráció, félelem és szorongás: a harmadik szólóban Kiss Rebeka Petra már nem a türelmet, hanem az önkontrollt veszíti el: egyaránt a nők és a természet felett gyakorolt uralom, elnyomás és kizsákmányolás elleni küzdelmében egyre bátrabb lesz, érettebb, és meg is erősödik. Marad a kérdés, vajon sikerül-e a három fiatalnak korlátjain felül kerekednie, kitörni helyzetéből, kezébe venni sorsát a szebb jövő reményében? Vajon utópiának vagy disztópiának nézünk elébe?Előadók-alkotótársak:
    CRISIS BEFORE CRISIS: Gaál Júlia
    Möbius: Peták Róbert / Eva Mora González
    Who is the boss?: Kiss Rebeka Petra

    Zene: Komjáthy Boldizsár
    Zenei konzulens: Doriane Balin
    Fény: Juraj Čech, Robert Klváček
    Látvány, térinstalláció, jelmez: Ádám Anna
    Dramaturg: Sally O’Neill
    Mentor, szakmai konzulens: Lőrinc Katalin
    Produkciós vezető: Jean François Bouillon, Gray Box
    Koncepció, alkotó-rendező: Ádám Anna

    Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósul meg.

    Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.

    Támogatók: NKA Imre Zoltán Program, NKA Képzőművészeti Kollégium, ARTU - Direction Régionale des Affaires Culturelles Hauts-de-France (DRAC Hauts-de-France, FR) & Université d’Artois (FR), Abbaye de Maubuisson (FR), Dansarium (FR), ZFinMalta (MT), Mediterranean Dance Center (HR), MoveIn Stúdió, SÍN Művészeti Központ, A4 - Space for Contemporary Culture (SK), iPortunus (EU) - SometimeStudio (FR), Visegrad Fund - Performing Arts Residency

    Ajánlatunk


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Ajánló


    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016