• Program


    Berka Klubest
    2

    Berka Klubest

    Tarsoly zenekar: Nyírségi muzsika lemezbemutató koncert
    A koncertet a Berka együttes moldvai és vonós táncháza követi!

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. december 4. péntek, 20:00

    Berka táncház, TARSOLY ZENEKAR LEMEZBEMUTATÓ

    19:00 Tarsoly zenekar: Nyírségi muzsika lemezbemutató koncert

    A Tarsoly zenekart a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói alapították 2010-ben. Azóta rendszeresen koncerteznek, mostanra számos felnőtt- és gyermeknéptáncegyüttes állandó kísérőzenekaraként működnek. Első lemezüket Szombaton este címmel 2011-ben adtàk ki. További kiadványaik: Patakparton- Rákosmente népzenéje (2017), Mindenkié (2018).
    Legfrissebb, Nyírségi muzsika című lemezük összeállításait elsősorban táncoktatáshoz készítették. Ebből a zenei anyagból kapunk ízelítőt lemezbemutató koncertjükön, melynek közreműködői:

    Zsikó Zsuzsanna - ének
    Bencze Mátyás - hegedű
    Böröcz Balázs - brácsák
    Hornich Thomas - nagybőgő
    Jobbágy Bence - cimbalom
    Margetán Máté - fúvós hangszerek
    Blaskó Norbert - hegedű

    A koncertet a Berka együttes moldvai és vonós táncháza követi!

    20:30 Berka táncház

    Immár tizenegyedik éve tartja rendszeres táncházát a Fonóban minden második pénteken a Berka együttes. Két teremben párhuzamosan zajlik a táncház: a nagyteremben moldvai, az előtérben vonós táncházat tartunk. Várunk Téged is sok szeretettel, akár táncolni szeretnél, akár csak a muzsikát akarod élvezni!
    Moldvai táncház: Berka Együttes
    Vonós táncház: Tarsoly zenekar

    Ajánlatunk


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

    Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli a nyitókoncert, amit a Budapesti Tavaszi Fesztivállal egyidős, világhírű Chamber Orchestra of Europe ad Perényi Miklós gordonkaművész közreműködésével.

    Ajánló


    A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016