• Program


  BJO - Queen-koncert

  BJO - Queen-koncert

  Nem kevesebbre vállalkozott Magyarország első számú jazz-nagyzenekara, a nemzetközileg is ismert és elismert Budapest Jazz Orchestra, minthogy a világon valószínűleg egyedüliként megpróbálja a legendás Queen együttes dalait jazz-es köntösbe öltöztetni.

  BJO - Queen-koncert

  A Queen életművét hallgatva és a dalok között válogatva egyértelművé vált, hogy a Queen nem "csupán" egy rock-zenekar volt, hanem négy, különböző műfajt szerető zeneszerző olyan alkotó műhelye, mely a nagy ívű kompozíciók és brilliáns hangszerelési megoldások révén mind a klasszikus, mind pedig a jazz-zenét kedvelők táborát meghódította.Ezen az estén felhangoznak a Queen legismertebb slágerei, de olyan kevésbé ismert dalok is helyet kaptak a műsorban, melyek hallatán a közönség vélhetően el sem fogja hinni, hogy ezek ugyanazon együttes alkotásai. A jazz szereti az erős dallamokat, hiszen az egyéni improvizációk alapja egy adott (akár már ismert) dallam variálása, újragondolása. A tervek szerint ez az este egy olyan kivételes zenei főhajtás lesz, mely bebizonyítja, hogy a különböző műfajok ténylegesen átjárhatók úgy, hogy egy új minőség szülessen. Ezt bizonyítja a projekt iránti komoly nemzetközi érdeklődés is.

  A Budapest Jazz Orchestra nem kisebb neveket nyert meg a produkcióhoz énekesnek, mint: Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor.

  A dalokat hangszerelte: Hárs Viktor és Zakar Zoltán

  Ajánló


  A szitárművész második alkalommal tér vissza a Müpába, ezúttal egészen egyedi, filmvetítéses koncerttel:…

  Klasszikus bohózati helyzetek és fordulatok váltják egymást, tűzijátékszerű poénok robbannak, alaposan megdolgoztatva ezzel…

  Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016