• Program


  BÖDŐCS TIBOR: MEG SE KÍNÁLTAK - kocsmaária Thuróczy Szabolcs előadásában

  BÖDŐCS TIBOR: MEG SE KÍNÁLTAK - kocsmaária Thuróczy Szabolcs előadásában

  A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Végre eljött az idő, hogy a nézők is meghallgathassák, hogyan. Kocsmaária egy levegővel, 120 percben. Sok nevetéssel, sírással.
   több

  "Lassan két évtizede figyelem Thuróczy Szabolcs a (magyar) néplélek ismeretéről tanúskodó alakításait Pintér Béla zseniális darabjaiban: organikus, természetes, bio!
  Az évek során barátságába is fogadott. Mikor először levittem a bucsuszentlászlói kocsmába, húsz perc kellett neki, hogy autentikus szereplőjévé váljon a “kolorlokálnak". Helyi kőművesekkel biliárdozott hosszan, akik észre sem vették, hogy idegen.

  Aztán írtam egy kocsmaregény félét és ebből készül most egy monodráma Szabolcs főszereplésével.

  Keresztes Tamás, kiváló színművészünk,  nem mellesleg Gogol: Egy őrült naplójának káprázatos előadója lesz a darab rendezője. A dramaturgia vas törvényeit pedig a nagyszerű Enyedi Éva érvényesíti majd magas színvonalon."

  B.T.

   

  Oszkár néhol nosztalgikusan költői, néhol sokkolóan ismerős és karcos világa Keresztes Tamás rendezésében elevenedik meg a szemünk előtt. 

  Színpadra alkalmazta: Enyedi Éva
  Előadja: Thuróczy Szabolcs

  Rendező: Keresztes Tamás

  Ajánló


  ÁKOS - FEL A SZÍVEKKEL TURNÉ 2021 2021. augusztus 28. (szombat), 20:00

  Baráznay Ignácz történetünk képzeletbeli főhőse. Ő a Szabadságharc mártírja, kit a nemzet csak…

  Boban Markovic, a világhírű trombitás a közönségét mindig megbabonázza, és olyan, a Kusturica-filmek…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016