• Program


  Bogáncsvirág

  Bogáncsvirág

  Történetünk egy utazással indul. Egy megérkezéssel. Egy távoli, kopár, északi szigettel, messze benn az óceánon, ahová egy teherhajóra felkéredzkedett rémült fiatal nő érkezik az éjszaka közepén. Tél van, mindenütt sűrű köd – és a ködből kibontakozó idegenek: az új barátai.

  GÖTTINGER PÁL: BOGÁNCSVIRÁG
  krimi egy lányról két felvonásban

  Van egy lány, Fiona. Nem gyerek már, de eddig halogatta a felnőtté válást. Most viszont tragédia történik: szüleit elveszíti egy balesetben. A gyászmunka rémes: hozzá kell nyúlni a lakásban minden tárgyhoz, mindent át kell nézni. Az apja holmijai között különös iratokra bukkan – kiderül, hogy birtokokat örökölt a világ végén. Egy városi lánynak felfoghatatlan ez a hír, és mivel egyébként sincs miért maradnia az üres lakásban, nekiindul, hogy felfedezze magának a helyet, amelyről azelőtt sosem beszéltek neki.
  Történetünk itt indul. Egy utazással. Egy megérkezéssel. Egy távoli, kopár, északi szigettel, messze benn az óceánon, ahová egy teherhajóra felkéredzkedett rémült fiatal nő érkezik az éjszaka közepén. Tél van, mindenütt sűrű köd – és a ködből kibontakozó idegenek: az új barátai.
  Fiona sorra kifaggat mindenkit, és lassacskán világossá válik számára: egész eddigi életében hazudtak neki. A megbolygatott múlt pedig felkavarodik a köddel együtt, és hamarosan az életét fenyegeti.
  A háttérben egy régi történet háborúról, kémekről, vesztesekről és árulásról – előttünk pedig egy mai: a felnőtté válásról, a felelősségről, az elhallgatásról. Arról, hogy hogyan mállik semmivé az, amit gyerekfejjel megingathatatlannak hittünk. És hogy ez igazából még nem katasztrófa: hanem egy napfelkelte ígérete. Ha észnél vagyunk.

  Szereplők:
  Fiona........... Fodor Boglárka m.v.
  Declan......... Tóth Károly
  Murdo.......... Illyés Ákos
  Marion......... Pregitzer Fruzsina
  Angus.......... István István
  Norman....... Tar Dániel e.h.

  Díszlettervező: Ondraschek Péter
  Jelmeztervező: Cselényi Nóra
  Zene: Dinyés Dániel
  Súgó: Hugyecz Vivien
  Ügyelő: Sárközi István
  Rendezőasszisztens: Antal Andrea

  Rendező: Göttinger Pál

  Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!
  Az előadás időtartama 2 óra 15 perc, egy szünettel.


  Felhívjuk kedves Bérletes Nézőink és Jegyvásárlóink figyelmét, hogy a Móricz Zsigmond Színház valamennyi játszóhelye jelenleg csak érvényes védettségi igazolvány birtokában látogatható. Kérjük, hogy belépéskor készítsék elő védettségi igazolványukat és személyazonosításra alkalmas okiratukat (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy jogosítvány).

  Együttműködésüket köszönjük!

  Ajánló


  A fenomenális ifjú művész rég nem pályakezdő: lemezei évek óta nemzetközi szenzációt keltenek.…

  Történetünk fő misztikuma abban rejlik, hogy maga Szent László, halála után mintegy 300…

  Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016