• Program


  Bohém túra – a játékos szenvedély jegyében / Segwaytúra
  2

  Bohém túra – a játékos szenvedély jegyében / Segwaytúra

  Ajándékozz segway-élményt, válassz terepsegway-kalandot!
  Mátrafüredi nevezetességek, Kallók völgye, Zsiványok tanyája, Parkerdő-ösvénytúra.

   több

  Aktuális előadások


  A túra Mátrafüred és az erdő szépségeit felfedezni vágyók számára jelent élményt. Kezdőknek ajánljuk, akik most ismerkednek a segwayjel és egyúttal kíváncsiak Mátrafüred történetére és környékére. Játékos szenvedéllyel nézik és tapasztalják meg, mi történik a Zsiványok tanyáján. Mátrafüred kellemes üdülőhely a Mátra oldalában, „Palócföldön”. Az üdülőtelep az egykori Benepuszta helyén alakult ki, 1892-ben létesítették hideg vizes fürdőjét. Az érintetlen, lenyűgöző természeti képek, a színek orgiája kitörölhetetlen emléket hagynak maguk után. Túraútvonalunkat úgy alakítottuk ki, hogy azon helyekre vigye a kirándulót, melyek minden évszakban szépek. Ezen az úton nem mindennapi történések részese lehet a vállalkozó szellemű túrázó. S hogy ne csak az erdő, de programjaink is színesek legyenek, a túrába egyéb az épített örökséget megmutató kiegészítőket is építettünk.

  Kozmáry kilátó: a kilátó valamivel több mint 370 m magasan áll a Dobogó-kő hegyen, mely nevét állítólag onnan kapta, hogy úgy dobog, mintha üreges lenne. Gyönyörű kilátás nyílik innen a Mátraaljára és Gyöngyös városára. A mátrai emberek a hegyi patakok vizét évszázadok óta hasznosították. Vízimalmok és posztóverő kallómalmok működtek, melyeknek terméke – az „aba posztó” – már a középkorban híres volt. E tevékenység emlékét őrzi Mátrafürednél a Kalló-völgy neve: a közeli vízfolyásokon (Somor- és Bene-patak) közel 20 ilyen malom működött a 19. században. A „posztó út” vezetett a Balkánról Észak-Európa felé, ezért nemcsak magyar, hanem török, bolgár, görög kereskedők is megfordultak erre. Sokan közülük le is telepedtek, így fejlődött például Gyöngyös és Pásztó vásárvárossá. A Mátra vidéke a honfoglalást követően a kabar törzs szállásterülete volt, egyesek szerint a palócok részben a kabarok leszármazottai. Mások a székelyekhez vagy a kunokhoz, polovecekhez, kapcsolják eredetüket. De a nyelvészek egy része szerint ők őrizték meg leginkább az ősi magyar nyelvet, azaz a legmagyarabb magyarok. Bárhogy is van, a palócok igen ízes nyelvjárásban beszélnek és szép színes viseletet hordtak.

  TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A TÚRÁKRÓL:

  A voucher (ajándékkártya) vásárlától számított 1 évig érvényes.
  Programidő: 1,5 óra
  Nehézségi szint: 2.- kezdő

  - Létszám (minimum-maximum): 2-50 fő
  - Javasolt életkor: 1-99 év
    8 év alatt segway szekérkében. 8 ÉVES KORTÓL (min. 25 kg-tól) ÖNÁLLÓAN használhatók!
  - Erdőhasználati díj, balesetbiztosítás díja: 999 Ft / fő / nap - KÖTELEZŐ!
  - Szezonalitás: egész évben (az év minden napján indulnak túráink!)
  - Segwayek terhelhetősége: 120 kg
  - 2 fős „csoport” esetén VIP túravezetővel (+5.000 Ft) indítjuk a túrákat.
    Javasoljuk, hogy mindig egyeztessenek velünk és mi segítünk túratársakat szervezni a túrájukhoz.
  - Idegennyelvű túravezetés 15% felár ellenében igényelhető (angol, német, spanyol, francia, román).

   

  Ajánló


  A hangfürdő a Várkert Jóga Extra programja, amelyen nem jógaoktatáson, hanem egy különleges…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016