• Program


    Bolsoj Balett 2021/2022 - Pugni: A fáraó lánya

    Bolsoj Balett 2021/2022 - Pugni: A fáraó lánya

    A darab romantikus története tulajdonképpen egy angol utazó ópiumálma, aki a homokvihar elől egy piramisba menekül. Ott az ópium hatása alatt visszarepül az ókorba, és a piramisban nyugvó múmiua, egy néhai fáraólány, Aspicia szerelmeseként tűnik fel. Álombeli szerelmük nem érhet révbe...

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 1. vasárnap, 17:00

    BOLSOJ BALETT 2021/2022 - CESARE PUGNI: A FÁRAÓ LÁNYAЦезарь Пуни: Дочь фараона
    Élő balettközvetítés a moszkvai Bolsoj Színházból, 165 perc, 2022

    Rendező: Pierre Lacotte

    Díszlet: Pierre Lacotte
    Zene: Pavel Klinicsev
    Fény: Damir Ismagiljov
    A szereposztás később válik nyilvánossá.

    1862-ben ezzel a darabbal aratta első nagy sikerét Szentpétervárott a cári balett fénykorának vezető balettmestere, Marius Petipa. A darab zenéjét szerző Cesare Pugni pedig 1851-től működött a cári udvarban, az uralkodói balettkar zeneszerzőjeként.

    A darab romantikus története tulajdonképpen egy angol utazó ópiumálma, aki a homokvihar elől egy piramisba menekül. Ott az ópium hatása alatt visszarepül az ókorba, és a piramisban nyugvó múmiua, egy néhai fáraólány, Aspicia szerelmeseként tűnik fel. Álombeli szerelmük nem érhet révbe, mivel Aspiciát a núbiai király feleségének ígérte a fáraó, ezért a szerelmesek megszöknek és a Nílus mentén menekülnek. A núbiai király üldözőbe veszi őket. Egy halászat során a pár elszakad egymástól. Mindkettőjüket elfogják, s a férfit mint a fáraólány csábítóját kígyómarás általi halálra ítélik, ahová azonban a fáraólány is követni akarja. Ezt látva a fáraó végül megkegyelmez nekik és engedélyezi egybekelésüket. Ekkor, a tetőponton az álom véget ér: az angol utazó felébredve a furcsa álom emlékével tekint a néhai királylány múmiájára.

    Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
    Megértésüket köszönjük!
    Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

    Forgalmazó: Cikanek Management

    Ajánlatunk


    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    Ajánló


    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus,…

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016