• Program


  Bor Péter, Baranyai Barnabás - A tehetség kötelez

  Bor Péter, Baranyai Barnabás - A tehetség kötelez

  Versenygyőzelmekkel és számos, különböző hangszerösszeállítású kamarazenei koncert tapasztalatával a hátuk mögött lép színpadra a két fiatal művész, Bor Péter és Baranyai Barnabás.

  Aktuális előadások  A tehetség kötelez
  Bor Péter és Baranyai Barnabás A Zeneakadémia saját szervezésű programja
  Hindemith: Brácsa-zongora szonáta, op. 11/4
  Enescu: Koncertdarab
  Bor Péter (brácsa), Dani Imre (zongora)
  Sosztakovics: d-moll cselló-zongora szonáta, op. 40
  Baranyai Barnabás (cselló), Szabó Marcell (zongora)

  SZÜNET

  Brahms: a-moll klarinéttrió, op. 114 (a szerző átirata brácsára, csellóra és zongorára)
  Bor Péter (brácsa), Baranyai Barnabás (cselló), Szabó Marcell (zongora)

  Versenygyőzelmekkel és számos, különböző hangszerösszeállítású kamarazenei koncert tapasztalatával a hátuk mögött lép színpadra a két fiatal művész, Bor Péter és Baranyai Barnabás. Bor Péter 2019-ben első lett az Országos Lukács Pál Brácsaversenyen, mellyel fellépési lehetőséget is kapott a Magyar Rádiótól és a Bartók Béla Emlékháztól. Baranyai Barnabás 2016-ban az Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Versenyen ért el első helyezést, valamint kvartettjével a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen nyert arany érmet és Beethoven-díjat. A Junior Príma Díjas és Fischer Annie-ösztöndíjas csellista mutatta be a Miskolci Bartók Fesztiválon Fekete Gyula gordonkaversenyét. A koncerten a 20. századi zene két meghatározó alkotójának egy-egy szonátája hangzik el, Hindemith brácsaszonátája és Sosztakovics csellószonátája egyaránt a szerzők első alkotói korszakában keletkeztek, közös produkcióként pedig egy Brahms-triót adnak elő Szabó Marcell zongoraművész közreműködésével.
   
  Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

  Támogató:

  A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

  Ajánló


  Az állatok farsangjának vidám és szórakoztató előadása, oda illő zenei részletekkel és erre…

  Mi mást választhatna egy hagyományteremtő céllal létrehozott nemzetközi fesztivál a nyitó hangversenye programjául,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016