• Program


    Bor Péter, Baranyai Barnabás - A tehetség kötelez

    Bor Péter, Baranyai Barnabás - A tehetség kötelez

    Versenygyőzelmekkel és számos, különböző hangszerösszeállítású kamarazenei koncert tapasztalatával a hátuk mögött lép színpadra a két fiatal művész, Bor Péter és Baranyai Barnabás.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. december 5. vasárnap, 19:00

    A tehetség kötelez
    Bor Péter és Baranyai Barnabás A Zeneakadémia saját szervezésű programja
    Hindemith: Brácsa-zongora szonáta, op. 11/4
    Enescu: Koncertdarab
    Bor Péter (brácsa), Dani Imre (zongora)
    Sosztakovics: d-moll cselló-zongora szonáta, op. 40
    Baranyai Barnabás (cselló), Szabó Marcell (zongora)

    SZÜNET

    Brahms: a-moll klarinéttrió, op. 114 (a szerző átirata brácsára, csellóra és zongorára)
    Bor Péter (brácsa), Baranyai Barnabás (cselló), Szabó Marcell (zongora)

    Versenygyőzelmekkel és számos, különböző hangszerösszeállítású kamarazenei koncert tapasztalatával a hátuk mögött lép színpadra a két fiatal művész, Bor Péter és Baranyai Barnabás. Bor Péter 2019-ben első lett az Országos Lukács Pál Brácsaversenyen, mellyel fellépési lehetőséget is kapott a Magyar Rádiótól és a Bartók Béla Emlékháztól. Baranyai Barnabás 2016-ban az Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Versenyen ért el első helyezést, valamint kvartettjével a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen nyert arany érmet és Beethoven-díjat. A Junior Príma Díjas és Fischer Annie-ösztöndíjas csellista mutatta be a Miskolci Bartók Fesztiválon Fekete Gyula gordonkaversenyét. A koncerten a 20. századi zene két meghatározó alkotójának egy-egy szonátája hangzik el, Hindemith brácsaszonátája és Sosztakovics csellószonátája egyaránt a szerzők első alkotói korszakában keletkeztek, közös produkcióként pedig egy Brahms-triót adnak elő Szabó Marcell zongoraművész közreműködésével.
     
    Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

    Támogató:

    A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

    Ajánlatunk


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

    Ajánló


    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016