• Program


    Borbély László és Kiss Péter zongorakoncertje / CAFe 2020

    Borbély László és Kiss Péter zongorakoncertje / CAFe 2020

    Ligeti: Drei Stücke für zwei Klaviere
    Bartók: Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre
    Eötvös Péter: Sonata per sei

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. október 22. csütörtök, 19:00

    Borbély László és Kiss Péter zongorakoncertje / CAFe 2020
    Kozmikus interakciók

    Műsor:
    Ligeti: Drei Stücke für zwei Klaviere
    Bartók: Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre
    Eötvös Péter: Sonata per sei

    Borbély László és Kiss Péter a 2000-es években induló zongoristageneráció meghatározó, markáns személyiségei, a Zeneakadémia fiatal oktatói. Szólistaként, kamarazenészként és nagyzenekari koncertek közreműködőiként egyaránt aktívak, Bachtól Kurtág Györgyig valamennyi zenetörténeti korszak világában szívesen és otthonosan mozognak. Közös bennük a kortárs zene iránti maximális elkötelezettség, ugyanakkor zongoraduó-formációban korábban nem zenéltek együtt.

    Bartók, Ligeti és Eötvös Péter műveiből összeállított koncertjük a három szerző mély és szoros összetartozását példázza, saját megfogalmazásuk szerint mindhárom mű „a végtelenbe ágyazottan többféle dimenzión át vezeti a hallgatót”. Ahogy Ligeti fogalmaz a Drei Stücke für zwei Klaviere (1976) című darab kapcsán: „háromdimenziós zene, hologram, mely az imaginárius térben helyezkedik el”.

    Ajánlatunk


    Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

    Koncertszerű operaelőadás három felvonásban, két szünettel, olasz nyelven

    Ajánló


    Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben…

    Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos…

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016