BORKLUB BÁCSI ZOLTÁNNAL
(szőlőműves, borszakértő, borfilozófus)
Van egy állítás, miszerint a Kárpát-medence, mint termőhely képes felmutatni mindent, amit borstílusban a világ kínálatában ma megtalálhatunk. Kiváló tradicionális módszerrel készített pezsgőink vannak pl. Etyek-Budáról; reduktív fehérborokban gazdag a kínálat, említhetjük Pannonhalmát vagy akár Dél-Balatont; a hosszabb érlelésre alkalmas, nagy testű vulkáni fehérborokban is otthon vagyunk; könnyű és elegáns vörösborok születnek a Mátrában és Egerben; és tanninban gazdag, hosszabb érlelésre alkalmas vörösborok látnak napvilágot Villányban és Szekszárdon. S végül, de nem utolsó sorban Tokaj adja a világ első számú édesborát, a tokaji aszút. Elképzelhető, hogy ezt a gazdag választékot Európán belül csak Franciaország képes felvonultatni? Vizsgáljuk meg együtt a témát hat szép boron keresztül!
6 tételt fognak kóstolni ezen az alkalmon a résztvevők.