• Program


  Borlai Gergő: Divided 3 / JAZZMŰHELY

  Borlai Gergő: Divided 3 / JAZZMŰHELY

  Az idejét Los Angeles és Barcelona közt megosztó Borlai Gergő nevével fémjelzett fellépéseken mindig virtuóz hangszeresek élvezetes párbeszéde zajlik a színpadon. A Divided 3 esetében sem lesz másként.

  Borlai Gergő: Divided 3 / JAZZMŰHELY

  Kevesen képesek dallamközpontú zenét játszani a szabad improvizáció jegyében, Gergőnek és nemzetközi csapatának viszont mindkettő alapvető alkotói közege. Bár a koncerten többnyire Borlai Gergő és Nguyên Lê számai lesznek hallhatók, bármikor kialakulhatnak az adott pillanat szülte duók és triók.

  A Divided 3 jelen csapatának minden tagjáról elmondható, hogy felettébb sokoldalú, a legkülönfélébb zenei stílusokban járatos művészek, akik rengeteg kapcsolódási pontot találhatnak egymás közt. A vietnámi származású Nguyên Lê gitáros és a francia Romain Labaye basszusgitáros - mindketten Párizsból - már 2012 óta dolgoznak együtt. Labaye működött közre a gitáros Dark Side Nine, Songs of Freedom és Jimi's Back! című produkcióiban. Az is összeköti őket, hogy évek óta meghatározóan fontos partnerüknek tartják Borlai Gergőt. Intuitív, szinte telepatikus együttjátékra képesek. Lê visszatérő partnerei közt találjuk Peter Erskine-t, Paolo Fresut vagy Uri Caine-t, Labaye pedig elsősorban Scott Henderson basszusgitárosaként szerzett elévülhetetlen érdemeket. A kör Anna Rakita zseniális orosz hegedűssel zárul be, aki klasszikus tanulmányai mellé tizenévesen sorakoztatta fel a jazzstúdiumokat; debütáló albumát 2009-ben jelentette meg. A főhős (alkotó)társa, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea a zenével szó szerint együtt lélegzik majd a színpadon, így ad további dimenziót a produkciónak.

  dob - Borlai Gergő

  Közreműködők:
  gitár - Nguyên Lê
  basszusgitár - Romain Labaye
  hegedű - Anna Rakita
  tánc - Ladányi Andrea

  Rendező: Müpa

  Ajánló


  Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

  A VeszprémFest ötödik napján a jazz, a soul, és a francia sanzon stíluskeverékében éneklő francia sztár, ZAZ koncertjét élvezheti a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016