• Program


    Botanikai illusztrációk workshop - A Nap szerelmese: a napraforgó

    Botanikai illusztrációk workshop - A Nap szerelmese: a napraforgó

    Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 24. szerda, 18:00

     

    Ezúttal Vincent van Gogh egyik kedvenc témája, ikonikussá vált csendélet-sorozatainak virága áll a workshop középpontjában. A festő 1888-ban festette híres napraforgóit, amelyekkel eredetileg a műhelyét akarta dekorálni. Kiderül, gyógynövénynek számít-e a napraforgó, és az is, honnan származik, hogyan került Európába. 

    A foglalkozáson résztvevők megfesthetik gouache-sal, vagy megrajzolhatják pasztellkrétával saját napraforgójukat.

    A botanikai illusztráció a növények formáinak, színének, textúrájának és részleteinek ábrázolását jelenti, amely egykor a növényfajok gyógyászati célú azonosításában segített. A rajzok a tudományt szolgálták, de ma már esztétikai értéket is képviselnek. A foglalkozások rövid bevezetővel kezdődnek, amelyben az ókortól napjainkig fellelhető gyógynövényekről, virágokról és egyéb növények ábrázolásáról, szimbolikájáról, gyógyításban betöltött szerepéről esik szó.

    Majd a résztvevők a legendák nyomába erednek: kiderítik, hogy a gazdagon illusztrált 15. századi Voynich-kéziratot tényleg apácák rajzolták-e, vagy esetleg Leonardo egyik korai műve? Középkori gyógyszerkönyv vagy alkimista kézirat volt? Utánajárnak a botanikai rajzolás magyar vonatkozásainak és a hazai füvészkertekben is kalandoznak. Ezután megrajzolják, megfestik egy gyógynövény vagy virág képét.

    A szükséges kellékeket - merített papírt, kartont, tűfilcet, ceruzát, akvarellfestéket, ecsetet - biztosítják számukra.

    A workshopon elkészített alkotások hazavihetők.

    Időtartam: 90 perc (30 perc bevezető és 60 perc alkotás)

    Ajánlott korosztály: 14 éves kortól

     

    Ajánlatunk


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

    A világhírű lett mezzoszoprán, Elīna Garanča korunk egyik legkeresettebb operaénekese. Vokális teljesítményét és színészi alakításait Salzburgtól Bécsen és Párizson át New Yorkig a világ minden táján ünnepli a közönség.

    Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Mosonmagyaróvárra!

    Ajánló


    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016