• Program


    Brahms / Sosztakovics - Concerto Budapest 23/24 V2

    Brahms / Sosztakovics - Concerto Budapest 23/24 V2

    MŰSOR:
    BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15
    SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93

    Elisabeth Leonskaja zongora
    Vezényel: Keller András
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 19. péntek, 19:30

    Mindenkor igazi ünnep, ha Budapesten köszönthetjük a zongorázás idős nagyasszonyát, Elisabeth Leonskaját, aki még a hetvenes évei végén is bámulatos módon őrzi játékának frissességét. E ténynek kínálja majd újabb élményszerű bizonyságát ez a koncert is, amelynek első részében Leonskaja egy a szólistától teljes fizikai és intellektuális jelenlétet követelő zongoraversenyt, Brahms első, d-moll versenyművét fogja előadni. Brahms e kompozíciójának 1859-es lipcsei ősbemutatóját majdnem teljes értetlenség fogadta, ám alig néhány év múltán a d-moll zongoraverseny a koncertrepertoár egyik alapművévé vált. Majd’ száz év múltán, 1953 decemberében egészen más körülmények között került sor Sosztakovics X. szimfóniájának leningrádi premierjére, amelyet izgatott és empatikus várakozás előzött meg. Hiszen a most majd Keller András vezényletével előadásra kerülő alkotás a zeneszerző visszatérését jelentette a szimfónia műfajához: nyolc évnyi szünetet, a zsdanovi kultúrpolitika boszorkányüldözését, s éppen nem mellesleg – Sztálin halálát követően. Ez utóbbi vonatkozásban pedig különösen nagy figyelmet érdemel a szimfónia legrövidebb, II. tétele, mert az itt felhangzó híres és oly agresszív scherzo, úgymond, a szovjet zsarnok zenei portréját adja.

    Ajánlatunk


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus, kamarazenei átiratban, két vokalista, zongora, hegedű, cselló és fuvola kíséretével.

    Vajon tisztában vagyunk-e saját szexualitásunkkal? Vagy csak követjük az elvárásokat, melyeket a társadalom, barátaink, partnerünk vagy saját nemünk képviselői támasztanak velünk szemben?

    Ajánló


    A fiatal amerikai orgonaművész, Bryan Anderson a Pennsylvania Államban megrendezett 2023-as Longwood Gardens Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa. „Briliáns” és „első osztályú”…

    A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016