• Program


  Buda Vára - A Budavári Palotanegyed és a polgárváros világhírű látnivalói
  3

  Buda Vára - A Budavári Palotanegyed és a polgárváros világhírű látnivalói

  Ismerje meg a Budavári Palotanegyed és a Várnegyed leghíresebb látnivalóit!  Sétánkon Buda minden arca feltárul: felfedezzük a királyi, egyházi, hivatali központként és lakóhelyként is szolgáló Várhegy leghíresebb látnivalóit.

  Aktuális előadások

  Mesélünk a Budavári Palotáról, a Sándor-palotáról, a Karmelita épületegyüttesről, a Mátyás-templomról és a Halászbástyáról. Felkutatunk olyan kevésbé ismert gyöngyszemeket is, mint a Dísz tér barokk palotái és az Úri utca díszes kereskedőházai.
  Vajon kik voltak Buda leghíresebb lakói? Utunk során róluk is szót ejtünk, miközben lélegzetelállító budai és pesti panorámában gyönyörködünk.

  INDULÁS: 1014 Budapest, Szent György tér, Budavári sikló állomása
  ÉRKEZÉS: 1014 Budapest, Szentháromság tér, Halászbástya

  IDŐTARTAM: 120 perc

  Jó tudni:

  Buda Vára című sétánk útvonala nem akadálymentesített. Programunk során lépcsőkön, és macskaköves, szűk utcákon is közlekedünk. Kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.

  A programot pontosan a meghirdetett időpontban kezdjük, a későket nem áll módunkban megvárni. Köszönjük megértését!

  Programunk rossz időjárás esetén is elindul.

  Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat.

   

  Ajánló


  Fedezd fel velünk az erőművészet gyöngyszemét és barangoljuk be együtt az egykori November…

  Egy intenzív zenei élmény képeket varázsol elénk és a képek láttán is ritmusok,…

  A Várkert Bazár legújabb sorozata egyedülálló koncepcióval épül a divat témakörére, első alkalommal…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016