• Program


    Bűnös vagy mégsem? A szerelmek sokféleségének etikája / Felnőtt dolgokról felnőtteknek

    Bűnös vagy mégsem? A szerelmek sokféleségének etikája / Felnőtt dolgokról felnőtteknek

    2018. december 13. 19 óra - Lurdy Konferencia-központ (2-es terem)
    Bűnös vagy mégsem? A szerelmek sokféleségének etikája
    Előadó: dr. Perintfalvi Rita, progresszív teológus
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. december 13. csütörtök, 19:00

    Előadó: dr. Perintfalvi Rita progresszív teológus,
    a biblikus tudományok doktora, a Tükör által blog szerzője,
    tévés műsorvezető,spirituális meditáció oktató (Feldmár Inézet).
    A Bécsi Egyetemen doktorált, ahol jelenleg habilitációján dolgozik.


    Hit és szexualitás: kevés dolog okozott nagyobb sérüléseket az emberek lelkében a történelem folyamán, mint a szexualitást érintő rosszul értelmezett vallási tanítások.
    Milyen érdekes, hogy az egyházak hosszú évszázadokig, sőt évezredekig éppen a hálószobák titkait fürkészve akarták hatalmukat fenntartani, hiszen a bűntudat nagyúr.
    Sokat beszélünk arról például, hogy a melegek szerelme bűnös, vagy arról, hogy kizárólagos modellként ragaszkodnunk kell a monogámiához - de mi van akkor, ha ezt a kérdést megfordítjuk és arról kezdünk el beszélni, hogy vajon lehet-e etikus, értékes az azonos nemű párok szerelme és felmerülhet-e egyáltalán azzal kapcsolatban, ha valaki egyszerre több embert szeret, hogy ő nem egy megkövezni való házasságtörő, aki felett még az is pálcát törhet, aki egyébként titokban, párját megalázva állandóan félrelép?

    Vagyis lehet-e etikus, amiről az emberek többsége azt gondolja, hogy bűnös? Mi az etikusság feltétele? Ki határozza meg, hogy kit szerethetek? A családom? A társadalom? Vagy netán a Biblia? Esetleg maga az Isten? Mit kezdjek a bűntudattal és az önváddal, ha úgy érzem, hogy nem férek bele a szokványos kalapba? Tényleg választanunk kellene a kiteljesedett szexualitás és a hit között? Ki húzza meg a szabadságom határait? Mi van az etikán túl: erotika és spiritualitás?

    dr. Perintfavi Rita teológus előadása jó hírrel, örömhírrel szolgál azok számára, akik a vallás tanításai és a vágyaik között örlődnek. A kereszténység célja gyógyítani, nem okozni a sebeket.

    NEM CSAK HÍVŐKNEK!

    Videó: https://vimeo.com/273263401

    Ajánlatunk


    Tartson velünk egy igazi házibuliba!

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Ajánló


    Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

    WOLFGANG AMADEUS MOZART: G-dúr szimfónia, K. 318 JOHANN NEPOMUK HUMMEL: a-moll zongoraverseny, op. 85 *** JOSEPH HAYDN: 39. (g-moll) szimfónia,…

    Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016