BWG - Balaton Wine & Gourmet Fesztivál / Michelin ebéd – Élményétkezés
A Salt Budapest először 2021-ben szerzett Michelin csillagot, amit tavaly ismét megkapott, ráadásul etikus, fenntartható gasztronómiai törekvéseiket is díjazta a francia étterem kalauz a zöld csillaggal. 2022-ben a Tóth Szilárd vezette egyszerre letisztult és kifinomult konyha a világ 50 legjobb étterme közé is bekerült a Discovery által összeállított listán. A hagyományos magyar konyha alapjain és a tökéletes alapanyagokon nyugvó 5 fogásos ebéd igazi különlegességnek ígérkezik, s az ételek mellé az étterem koncepcióját hűen tükröző borok és dzsúszok társulnak majd.
Michelin ebéd menüsor
Érlelt szalonna, gyógynövények (amuse)
Bor: Szászi Birtok Blanc de Noirs Brut Nature 2020
Ördögszekér gomba, kukorica miso, fermentált gomba jus (előétel)
Bor: Szóló Largo 2019
Suhintott leves
Kenyér és pecsi, friss zöldségek a kertünkből (főétel)
Bor: Bott Frigyes Faricka Kékfrankos 2021
Toroskáposzta (főétel)
Bor: Unger Csúcsi Kékfrankos 2020
Kojirizskoch, meggy, barackmag olaj, alföldi kamilla (desszert)
Bor: Disznókő 6 puttonyos Aszú 2016
Hájas tészta szatmári szilvalekvárral és biralmasajt (petit four)