• Program


    Carmina Burana / West Side Story - szvit

    Carmina Burana / West Side Story - szvit

    2021. augusztus 21. (szombat), 20.00
    Fesztiválkatlan Nagyszínpad

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 21. szombat, 20:00

    Carmina Burana / West Side Story – szvit

    2021. augusztus 21. (szombat), 20.00, Tokaj Fesztiválkatlan

     

    Vidám, közismert dallamok töltik meg idén nyáron a Fesztiválkatlant – a BDZ a felszabadultság érzését hozza el önöknek augusztus 21-én, Tokajban. A műsorösszeállítás során arra törekedtünk, hogy egy kicsit elfeledtessük a közönséggel – és magunkkal is – a mögöttünk álló nehéz hónapokat, és ehhez két közismert darabot hívtunk segítségül.

    West Side Storytnem kell bemutatni senkinek: A musical az 1950-es években, New Yorkban játszódik az Upper West Sideon. A történet Shakespeare Rómeó és Júlia című drámája nyomán született: a középpontban két rivalizáló család áll, s két utcai, tinédzserekből álló bandát ismerhetünk meg, különböző etnikai háttérrel.

    A musical zenéjétLeonard Bernstein szerezte. A szimfonikus táncok a West Side Storyból virtuóz zenekari mű, méltán népszerű repertoárdarabja a szimfonikus zenekaroknak. A szvit zenéjében az eredeti mű összes zenei rétege megtalálható a cool jazztől latin-amerikai társastáncokon át egészen a szinte Stravinskyra emlékeztető klasszikus zenéig. 

    Carmina Buranáta kórusirodalom legnépszerűbb alkotásai között tartják számon, nem véletlenül: Dallamai a szívig hatolnak, a múlt álmába repítenek. Időtlen zene, amely megragadja a változó világot.Orffzenéjének legjellemzőbb sajátossága a primitív dallamkészlet, az erőteljes dinamika és a motívumok mágikus ismétlődése – ezek pedig az ősi törzsi énekek dobbal kísért lüktetését, kábító varázsát, ösztönös és erotikus szenvedélyét idézik. A Carmina Buranának nincs története, a világot mozgató erőt, az életörömöt állítja a középpontba. A mű a szerelemről, a kikeletről, az ifjúságról, a természet megújulásának élményéről szól. Ezen az estén látványos vizuális effektekkel kiegészülve élvezheti a közönség ezt a népszerű darabot.

     

    Rácz Rita– szoprán

    Megyesi Schwartz Lúcia– mezzoszoprán

    Szerekován János– tenor

    Haja Zsolt– bariton

    Budafoki Dohnányi Zenekar

    Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)

     

    Vezényel: Hollerung Gábor

     

    Bernstein:West Side Story-szvit

    Orff:Carmina Burana

     

    (A 30. Zempléni Fesztivál és a Broadway Event közös szervezésében.)

     

    *Az időpont változtatás jogát fenntartjuk! 

    *Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

    Ajánlatunk


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Ajánló


    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016