• Program


  Aktuális előadások
  CIE Catherine Gaudet: A csodálatos elhalványulása

  Öt táncos extatikus beleéléssel a test és az elme különböző állapotain kalauzol végig, hogy elvigye nézőit egészen a katarzisig.

  – Mélanie Carpentier, Le Devoir (Montreal)

  A kanadai Catherine Gaudet öt csupasz testre komponált műve egy új univerzumba nyit utat. Egy olyan térbe, amelyben az emberek viszonya fizikai és ösztönös. Furcsa teremtményeket látunk, akik egy adott ponton túllépnek a normalitáson, egyfajta animális létállapotba kerülnek. Ez a folyamat bár lassan indul, de elképesztő és felforgató örvénylésbe csap át. Az energiák felizzanak, a személyiségek kiteljesednek és feloldódnak, az előadás egy pulzáló, szinte szétrobbanó mozgásba rendeződik.

  A megalkotott univerzum vonz, ellenállhatatlanul sodor, szinte megbabonáz; a néző pedig csak ül és ül, közben pedig alig hiszi el, hogy milyen világ tárul fel előtte.

  Szédítő és izgalmas koreográfia, amely egyszerre hat a tudatra, a zsigerekre és az érzelmekre.

  Ebben az új opuszában Catherine Gaudet a ciklusokra, mint univerzális struktúrára összpontosít. Igyekszik kézzelfogható alakot adni neki, a kör alakú formát választja - térbeli, belső, ösztönös- háttérként. Bár geometrikusak és kifinomultak, a mozdulatok ennek ellenére azt a mély emberi tapasztalatot közvetítenek, amely az egyén közösségbe való kiteljesedését hangsúlyozza.

  Catherine Gaudet kissé elmozdul korábbi munkásságától, elhagyni látszik az emberi kapcsolatok és teatralitásuk vizsgálatát. De koncepciójának lényege az erőfeszítés, hogy az egyén társadalmi maszkja mögé nézzen, és mint mindig, egy erős adag kétértelműséggel árnyékolja a habozás esztétikáját.

  Gaudet karrierjét táncosként kezdte, majd önálló koreográfiákat kezdett alkotni 2004-ben. Már kilenc egész estés darabbal és számos rövid művel rendelkezik, amelyeket Québecben, Franciaországban, Dániában és Belgiumban is bemutathatott. Egyike az új Centre de création O Vertigo központ alkotóinak, valamint tagja és társigazgatója Lorganisme és a Circuit-Est center chorégraphiquenak. A The fading of the marvelous hozta meg számára a nemzetközi áttörést, a darabot az egész táncszakma megkerülhetetlen előadásként tartja számon, mára pedig körbeturnézta a világot.

  Társulat: Lorganisme
  Koreográfia: Catherine Gaudet

  Előadók: Dany Desjardins, Francis Ducharme, Caroline Gravel, Leïla Mailly, James Phillips

  Zene: Antoine Berthiaume
  Dramaturgiai konzultáns és próbavezető: Sophie Michaud
  Fények: Alexandre Pilon-Guay
  Hang tervező és technikai vezető: Olivier Chopinet
  Színpad: Marie-Philippe Santerre
  Jelmezek: Max-Otto Fauteux
  Produkciós vezető: Elsa Posnic
  Koprodukció: Agora de la danse, Centre chorégraphique national de Tours (CCNT)

  Rezidenciák: Agora de la danse, Centre chorégraphique national de Tours (CCNT), Centre de Création O Vertigo, Compagnie Marie Chouinard, École de danse Louise Lapierre, Maison de la Culture Frontenac

  Ajánló


  Gyerekelőadás óvódásoknak és kisiskolásoknak

  Marék Veronika – Erdélyi Erika Boribon és a hóember Boribon egy szép szánkót, és sok-sok kék mackót kap ajándékba születésnapján.…

  A rendezvény a hatályos járványügyi szabályozásoknak megfelelően látogatható.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016