• Program


    Choose Extra Cheese

    Choose Extra Cheese

    A fiatal, barátokból alakult Choose Cheese „esztétikai következetességgel és kompromisszumokat kerülő módon színre lépő fiatal kvartett” (Zipernyovszky Kornél, Magyar Narancs), melynek zenéjében számos forrás érhető tetten – mainstream, avantgarde és free jazz, blues, magyar népzene, kortárs és klasszikus zene egyaránt – s fontos számukra, hogy a (rég)múlt időktől a jelenig bezárólag megidézzék a nemzetközi és magyar zene számukra ikonikus alakjait.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. január 29. szerda, 20:00

    Choose Extra Cheese

     Közreműködik:

        Menyhért Márton - gitár
        Cseke Dániel - szaxofon
        Berta Zalán - basszusgitár
        Baranyi Bence - dob

        vendégek:
        Pozsár Máté - zongora
        Kováts Gergő - szaxofon
        Raboczky Balázs - szaxofon
        Aram Shelton - szaxofon
        Szelevényi Vito - trombita

    A fiatal, barátokból alakult Choose Cheese „esztétikai következetességgel és kompromisszumokat kerülő módon színre lépő fiatal kvartett” (Zipernyovszky Kornél, Magyar Narancs), melynek zenéjében számos forrás érhető tetten – mainstream, avantgarde és free jazz, blues, magyar népzene, kortárs és klasszikus zene egyaránt – s fontos számukra, hogy a (rég)múlt időktől a jelenig bezárólag megidézzék a nemzetközi és magyar zene számukra ikonikus alakjait. Egyúttal céljuk, hogy zenéjük létező, vagy éppen még nem létező stíluselemekből többet alkosson, mint az elemek összessége.

    Előadásaik során előtérbe helyezik a jazz mainstreamjétől eltérő kompozíciós és improvizációs, úgynevezett „komprovizációs” technikákat, saját kompozíciók, improvizációk, akár a szabadimprovizáció önmagát dekomponáló előadására törekszenek. Erre leggyakoribb eszközük a melodikus, lineáris, egyben kollektív improvizáció, egymás ötleteinek tövábbgörgetése.

    A zenekar nyitott formáció, így fellépéseire gyakran hív vendégeket is, tavaly augusztusi Opus-beli bemutatkozásukra például Papp Tamás zongoristát hívták meg. A mostani koncertre még nagyobb fába vágták fejszéjüket: a műsor első részében a Choose Cheese, kvartettként, korábbról már ismert darabjaiból válogat, a második részben viszont egy rendkívül erőteljes, zongora és négy szaxofon alkotta szekcióval egészülnek ki, hogy a Pozsár-tanítvány zenekarvezető-gitáros Menyhért Márton külön erre az alkalomra komponált legfrissebb darabját megszólaltassák. Ahogy a szerző fogalmaz: „egy jazztől eltérő hangszerelésű és kompozíciós technikájú darab lesz hallható, melyet egy nagyobb apparátus szólaltat meg. Az anyag messziről jazznek szól, de közelről hallgatva valami egészen másnak.”


    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

    WOLFGANG AMADEUS MOZART: G-dúr szimfónia, K. 318 JOHANN NEPOMUK HUMMEL: a-moll zongoraverseny, op. 85 *** JOSEPH HAYDN: 39. (g-moll) szimfónia, Hob. I:39

    Ajánló


    19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016