• Program


  Cipolla Collectiva: A test misztériuma

  Cipolla Collectiva: A test misztériuma

  A Cipolla Collectiva előadása során a tánc és a színház nyelvén hívja a nézőket közös tanulmányra. A darab a természet ereje által mozduló embert a természet részeként ábrázolja.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: június 8. csütörtök, 20:00

  Cipolla Collectiva: A test misztériuma

  Az öt elem - a föld, a víz, a tűz, a levegő és az éter - öt különböző, de a testre, lélekre, szellemre egyaránt ható erőként alakítja a jeleneteket a darab során. A föld lassan alakuló természete, töredező rezzenései gyúrják össze a férfit és a nőt, nem éppen súrlódásmentesen. A folyadék áramló ereje lágyítja és olvasztja őket újra össze, már könnyedebb módon. A tűz perzselő és szikrázó ereje hol játékossá, hol veszélyessé alakítja a két ember kapcsolatát, felébresztve bennük a szenvedélyt. A levegő tovább finomítja az előadók mozgását, egyúttal tágítja a teret, a szeles áramlások behozzák a szédületet, a kontrollvesztés állapotát, mint újabb stációt. Az utolsó duettben a két táncos már érintések nélkül táncoltatja egymást, ezzel megelevenedik a térben az éteri minőség.

  Az OSA Archívum tágas, világos épülete, a tér inspirálta az alkotók mozgását, így a produkció kifejezetten erre a helyszínre készült. Az intézmény hangulata teremti meg a megfelelő közeget ehhez az előadáshoz, amely nem szimplán táncdarab, hanem tanulmány és beavatás is egyben. A kutatás a szellemisége az épület levegőjében van, a nyitottságból adódó, támogató és elfogadó közeg hasonlatos a Cipolla Collectiva szellemiségéhez. A kutatás azonban elsősorban szellemi tevékenység, mégha materiális alapon nyugszik is, a tánc éppen ezért ellenpontja, komplementere lehet az épületben folyó tevékenységnek.

  Alkotó-előadók: Mikó Dávid és Nagy Csilla
  Alkotótárs: Sándor Anna
  Zeneszerző: Lukács László
  Jelmez: G. Szabó Zsuzsanna
  Fény: Bod Ádám
  Produkciós menedzser: Hodován Margit

  Időpont: 2023. június 8. 20.00
  Helyszín: Blinken OSA Archivum, 1051 Arany János u. 32.

  PLACCC DANCE 2023
  2023. május 11. - június 8.

  A köztéri és helyspecifikus művészeti alkotásokat bemutató Placcc Fesztivál táncfókuszú különkiadása, a Placcc Dance 2021-ben három törekvés találkozásából született. Egyfelől a fesztivál szervezői az évek során egyre több hazai táncművésszel, koreográfussal kezdtek el dolgozni, akár csak egy-egy projekt erejéig, akár hoszabbtávon. Másfelől a pandémia első évének végén a - bár már enyhülő, de az életünket még erőteljesen meghatározó - korlátozásokat az alkotók nem akadályként, hanem inspirációként felfogva rendkívül változatos és innovatív formákkal jelentkeztek, amelyeknek bemutatkozási lehetőséget kívántunk adni. Végül pedig fontosnak tartottuk, hogy - a Placcc erőteljes nemzetközi jellegétől némiképp eltérően - kifejezetten magyar művészeknek adjunk lehetőséget, ezzel is - akár csak kis mértékben - támogatva őket a pandémia hónapjai alatt / után.

  A Placcc Dance harmadik évében e törekvések némiképp módosultak, fejlődtek - ami viszont változatlan maradt, hogy a program két fő fókusza a köztér és az alkotói innovativitás. 2023-as kiadásunkban a meghívott művészek (köz)tér és test kapcsolatát kutatják - a (köz)teret a kísérletezés terepeként felfogva keresik, hogy milyen jelentéssel, funkcióval ruházódhat fel a táncos teste e térben. Mit mond a test, ha fiatal vagy idősödő, ha kollektív vagy kirekesztett?

  A fesztivál további, ingyenes előadásai:
  2023. május 30. Lőrinc Katalin - Vázsonyi János: Improvizációk hangszerre, térre és testre
  2023. május 31. Grélinger Ágnes: With open doors to spaces without walls
  2023. június 4. Bot Ádám: Viszlát odakint
  2023. június 7. Oberfrank Réka: Miracle - special edition

  Ajánlatunk


  Ünnepi Gála a Magyar Operett Napja tiszteletére

  ByeAlex és a Slepp 2024. február 3-án végre beveszi a Budapest Aréna színpadát is.

  Budapest, 2023. március 22. – Az olasz operatrió, IL VOLO újra magával ragadja a közönséget, és hazánkban lép fel a Budapest Arénában 2023. október 9-én, a Koncertpromo szervezésében. Az estén az énekes trió egyedi hangszínei és az olasz zene varázslatos hangulata garantáltan elvarázsolja majd a közönséget.

  Ajánló


  Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátéka nagy politikai játszmával, őrült vágyakkal, balfácánokkal és sok-sok szerelemmel.

  3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

  Gustav Mahler VIII. SZIMFÓNIA Koncertszerű előadás latin és német nyelven, magyar és angol felirattal

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016