• Program


  Cipolla Collectiva: A test misztériuma

  Cipolla Collectiva: A test misztériuma

  A Cipolla Collectiva előadása során a tánc és a színház nyelvén hívja a nézőket közös tanulmányra. A darab a természet ereje által mozduló embert a természet részeként ábrázolja.

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: június 8. csütörtök, 20:00

  Cipolla Collectiva: A test misztériuma

  Az öt elem - a föld, a víz, a tűz, a levegő és az éter - öt különböző, de a testre, lélekre, szellemre egyaránt ható erőként alakítja a jeleneteket a darab során. A föld lassan alakuló természete, töredező rezzenései gyúrják össze a férfit és a nőt, nem éppen súrlódásmentesen. A folyadék áramló ereje lágyítja és olvasztja őket újra össze, már könnyedebb módon. A tűz perzselő és szikrázó ereje hol játékossá, hol veszélyessé alakítja a két ember kapcsolatát, felébresztve bennük a szenvedélyt. A levegő tovább finomítja az előadók mozgását, egyúttal tágítja a teret, a szeles áramlások behozzák a szédületet, a kontrollvesztés állapotát, mint újabb stációt. Az utolsó duettben a két táncos már érintések nélkül táncoltatja egymást, ezzel megelevenedik a térben az éteri minőség.

  Az OSA Archívum tágas, világos épülete, a tér inspirálta az alkotók mozgását, így a produkció kifejezetten erre a helyszínre készült. Az intézmény hangulata teremti meg a megfelelő közeget ehhez az előadáshoz, amely nem szimplán táncdarab, hanem tanulmány és beavatás is egyben. A kutatás a szellemisége az épület levegőjében van, a nyitottságból adódó, támogató és elfogadó közeg hasonlatos a Cipolla Collectiva szellemiségéhez. A kutatás azonban elsősorban szellemi tevékenység, mégha materiális alapon nyugszik is, a tánc éppen ezért ellenpontja, komplementere lehet az épületben folyó tevékenységnek.

  Alkotó-előadók: Mikó Dávid és Nagy Csilla
  Alkotótárs: Sándor Anna
  Zeneszerző: Lukács László
  Jelmez: G. Szabó Zsuzsanna
  Fény: Bod Ádám
  Produkciós menedzser: Hodován Margit

  Időpont: 2023. június 8. 20.00
  Helyszín: Blinken OSA Archivum, 1051 Arany János u. 32.

  PLACCC DANCE 2023
  2023. május 11. - június 8.

  A köztéri és helyspecifikus művészeti alkotásokat bemutató Placcc Fesztivál táncfókuszú különkiadása, a Placcc Dance 2021-ben három törekvés találkozásából született. Egyfelől a fesztivál szervezői az évek során egyre több hazai táncművésszel, koreográfussal kezdtek el dolgozni, akár csak egy-egy projekt erejéig, akár hoszabbtávon. Másfelől a pandémia első évének végén a - bár már enyhülő, de az életünket még erőteljesen meghatározó - korlátozásokat az alkotók nem akadályként, hanem inspirációként felfogva rendkívül változatos és innovatív formákkal jelentkeztek, amelyeknek bemutatkozási lehetőséget kívántunk adni. Végül pedig fontosnak tartottuk, hogy - a Placcc erőteljes nemzetközi jellegétől némiképp eltérően - kifejezetten magyar művészeknek adjunk lehetőséget, ezzel is - akár csak kis mértékben - támogatva őket a pandémia hónapjai alatt / után.

  A Placcc Dance harmadik évében e törekvések némiképp módosultak, fejlődtek - ami viszont változatlan maradt, hogy a program két fő fókusza a köztér és az alkotói innovativitás. 2023-as kiadásunkban a meghívott művészek (köz)tér és test kapcsolatát kutatják - a (köz)teret a kísérletezés terepeként felfogva keresik, hogy milyen jelentéssel, funkcióval ruházódhat fel a táncos teste e térben. Mit mond a test, ha fiatal vagy idősödő, ha kollektív vagy kirekesztett?

  A fesztivál további, ingyenes előadásai:
  2023. május 30. Lőrinc Katalin - Vázsonyi János: Improvizációk hangszerre, térre és testre
  2023. május 31. Grélinger Ágnes: With open doors to spaces without walls
  2023. június 4. Bot Ádám: Viszlát odakint
  2023. június 7. Oberfrank Réka: Miracle - special edition

  Ajánlatunk


  Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

  VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

  Fellegi Anna – ének Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Hollerung Gábor

  Ajánló


  Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt,…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016