• Program


    Cipolla Collectiva: A test misztériuma

    Cipolla Collectiva: A test misztériuma

    A Cipolla Collectiva előadása során a tánc és a színház nyelvén hívja a nézőket közös tanulmányra. A darab a természet ereje által mozduló embert a természet részeként ábrázolja.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. június 8. csütörtök, 20:00

    Cipolla Collectiva: A test misztériuma

    Az öt elem - a föld, a víz, a tűz, a levegő és az éter - öt különböző, de a testre, lélekre, szellemre egyaránt ható erőként alakítja a jeleneteket a darab során. A föld lassan alakuló természete, töredező rezzenései gyúrják össze a férfit és a nőt, nem éppen súrlódásmentesen. A folyadék áramló ereje lágyítja és olvasztja őket újra össze, már könnyedebb módon. A tűz perzselő és szikrázó ereje hol játékossá, hol veszélyessé alakítja a két ember kapcsolatát, felébresztve bennük a szenvedélyt. A levegő tovább finomítja az előadók mozgását, egyúttal tágítja a teret, a szeles áramlások behozzák a szédületet, a kontrollvesztés állapotát, mint újabb stációt. Az utolsó duettben a két táncos már érintések nélkül táncoltatja egymást, ezzel megelevenedik a térben az éteri minőség.

    Az OSA Archívum tágas, világos épülete, a tér inspirálta az alkotók mozgását, így a produkció kifejezetten erre a helyszínre készült. Az intézmény hangulata teremti meg a megfelelő közeget ehhez az előadáshoz, amely nem szimplán táncdarab, hanem tanulmány és beavatás is egyben. A kutatás a szellemisége az épület levegőjében van, a nyitottságból adódó, támogató és elfogadó közeg hasonlatos a Cipolla Collectiva szellemiségéhez. A kutatás azonban elsősorban szellemi tevékenység, mégha materiális alapon nyugszik is, a tánc éppen ezért ellenpontja, komplementere lehet az épületben folyó tevékenységnek.

    Alkotó-előadók: Mikó Dávid és Nagy Csilla
    Alkotótárs: Sándor Anna
    Zeneszerző: Lukács László
    Jelmez: G. Szabó Zsuzsanna
    Fény: Bod Ádám
    Produkciós menedzser: Hodován Margit

    Időpont: 2023. június 8. 20.00
    Helyszín: Blinken OSA Archivum, 1051 Arany János u. 32.

    PLACCC DANCE 2023
    2023. május 11. - június 8.

    A köztéri és helyspecifikus művészeti alkotásokat bemutató Placcc Fesztivál táncfókuszú különkiadása, a Placcc Dance 2021-ben három törekvés találkozásából született. Egyfelől a fesztivál szervezői az évek során egyre több hazai táncművésszel, koreográfussal kezdtek el dolgozni, akár csak egy-egy projekt erejéig, akár hoszabbtávon. Másfelől a pandémia első évének végén a - bár már enyhülő, de az életünket még erőteljesen meghatározó - korlátozásokat az alkotók nem akadályként, hanem inspirációként felfogva rendkívül változatos és innovatív formákkal jelentkeztek, amelyeknek bemutatkozási lehetőséget kívántunk adni. Végül pedig fontosnak tartottuk, hogy - a Placcc erőteljes nemzetközi jellegétől némiképp eltérően - kifejezetten magyar művészeknek adjunk lehetőséget, ezzel is - akár csak kis mértékben - támogatva őket a pandémia hónapjai alatt / után.

    A Placcc Dance harmadik évében e törekvések némiképp módosultak, fejlődtek - ami viszont változatlan maradt, hogy a program két fő fókusza a köztér és az alkotói innovativitás. 2023-as kiadásunkban a meghívott művészek (köz)tér és test kapcsolatát kutatják - a (köz)teret a kísérletezés terepeként felfogva keresik, hogy milyen jelentéssel, funkcióval ruházódhat fel a táncos teste e térben. Mit mond a test, ha fiatal vagy idősödő, ha kollektív vagy kirekesztett?

    A fesztivál további, ingyenes előadásai:
    2023. május 30. Lőrinc Katalin - Vázsonyi János: Improvizációk hangszerre, térre és testre
    2023. május 31. Grélinger Ágnes: With open doors to spaces without walls
    2023. június 4. Bot Ádám: Viszlát odakint
    2023. június 7. Oberfrank Réka: Miracle - special edition

    Ajánlatunk


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

    Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

    Ajánló


    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016