• Program


    Cipolla Lukács bérlet / 2
    6

    Cipolla Lukács bérlet / 2

    Program:
    Joseph Haydn: F-dúr szimfónia, Hob. I:89
    Joseph Haydn: B-dúr sinfonia concertante, Hob. I:105
    Vajda János: Mario és a varázsló

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. december 2. csütörtök, 19:30

    2021. december 2., csütörtök, 19:30
    Várható befejezés: 21:10
    Pesti Vigadó Díszterem
    Lukács bérlet / 2

    Cipolla

    Joseph Haydn: F-dúr szimfónia, Hob. I:89
    Joseph Haydn: B-dúr sinfonia concertante, Hob. I:105
    ***
    Vajda János: Mario és a varázsló

    Cipolla Cser Krisztián
    Mario Korbász Viktor
    Gyapjúinges Kálmán László
    Angiolieri asszony Murányi Márta
    Egy római úr Faragó Balázs
    Angiolieri úr Cser Ágoston
    Bodor János hegedű
    Kántor Balázs cselló
    Horváth Béla oboa
    Bokor Pál fagott

    Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
    Nemzeti Filharmonikus Zenekar
    Vezényel: Somos Csaba

    Egy hangverseny, amelynek változatos programja először egy érett Haydn-szimfóniát kínál, majd szintén a nagy bécsi klasszikustól egy sinfonia concertantét, amelyben hegedű, oboa, cselló és fagott folytat választékos párbeszédet egymással. A szünet után azonban korszakot és műfajt váltunk: irány a 20. század és az opera világa! Tömör, rendkívül feszült atmoszférájú, páratlanul hatásos és megrázó egyfelvonásost hallunk-látunk: olyan művet, amely különleges lehetőség, valóságos jutalomjáték a címszereplő számára.

    Joseph Haydntól mi sem állt távolabb, mint a démonok világa. Az ő zenéje tiszta, világos, emberarcú: hit és alázat, szellemesség és játékosság jellemzi. Ez érvényes szimfóniáira is, amelyek közül ezen az estén egy kései remekmű szólal meg, és ugyanezek a fő tulajdonságai a négy szólóhangszerre – hegedűre, oboára, csellóra és fagottra –, valamint zenekarra komponált sinfonia concertanténak, amelyet a műsor második számaként hallhatunk. Annál több köze van a démonokhoz a műsor második felét kitöltő egyfelvonásosnak, hiszen Vajda János Thomas Mann nyomán megalkotott operája, a Mario és a varázsló az emberi történelem egyik legsötétebb démonát, a fasizmust állítja elénk allegorikusan. A darab már 1988-as bemutatóján is emlékezetes sikert aratott, s az azóta eltelt évtizedek bizonyították, hogy mestermű, amely kiállja az idő próbáját. Most újra találkozhatunk vele, a produkció középpontjában a címszerephez illő formátumú énekes, Cser Krisztián alakításával. A sinfonia concertante négy szólóját a Nemzeti Filharmonikusok kiváló művészei játsszák, az opera kisebb szerepeiben a Nemzeti Énekkar szólistái lépnek pódiumra. Az est karmestere a karigazgató, Somos Csaba.

    Ajánlatunk


    Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

    Ajánló


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016