• Program


    Cristina Gómez Godoy / Rising Stars – Európa új csillagai

    Cristina Gómez Godoy / Rising Stars – Európa új csillagai

    Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) ügyel arra, hogy fiatal tehetségeket bemutató, évente ismétlődő sorozatának koncertjein ne csak a legnépszerűbb hangszerek játékosai léphessenek pódiumra.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. november 12. szombat, 20:00

    A Rising Stars csillagai nem csak hegedűsök és zongoristák lehetnek: pódiumra lépett már ütőhangszeres, furulyás és kürtös, zongoratrió, vonósnégyes és szaxofonkvartett. Sőt oboás is, mint idén a spanyol világklasszis, Cristina Gómez Godoy, aki csupa olyan művet választott, melyet eredetileg is e csekély repertoárral rendelkező fafúvósra írtak.

    Milyen muzsikus lehet, akit fiatalon meghívnak a Bayreuthi Ünnepi Játékok zenekarába? Olyan, mint a Staatskapelle Berlin szólóoboása. Kritikusai briliáns technikáját és játékának kifejezőerejét éppúgy dicsérik, mint lenyűgöző virtuozitását és művészi érzékenységét. Cristina Gómez Godoy a spanyolországi Linares szülötte, tanult a Barenboim-Said Akadémián, később pedig a Rostocki Zeneakadémián. Szólistaként olyan zenekarokkal lépett fel, mint a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, a Müncheni Kamarazenekar, a São Paulo-i Szimfonikus Zenekar, a Málagai Filharmonikusok, a Lengyel Kamarafilharmonikusok és a West-Eastern Divan Orchestra.
    A Müpa Fesztivál Színházában rendkívül érdekes műsort szólaltat meg, tele ritkaságokkal. A francia romantikus, Adolphe Deslandres zenéje éppúgy különleges élménynek ígérkezik, mint Hindemith műve vagy Doráti Antal - Heinz Holligernek ajánlott - Duo concertantéja oboára és zongorára. Hagyomány, hogy a Rising Stars minden koncertjén kortárs bemutatót is hallhatunk: ez alkalommal Charlotte Bray új műve csendül fel, melyet a brit zeneszerző az ECHO megrendelése nyomán írt.

    A Rising Stars-programba jelölte: L'Auditori Barcelona, Palau de la Música Catalana.

    Műsor:

    Deslandres: Bevezetés és polonéz oboára és zongorára
    Hindemith: Szonáta oboára és zongorára
    Charlotte Bray: This other Eden (az ECHO felkérésére) - magyarországi bemutató
    Debussy: A boldog sziget
    Doráti: Duo concertante oboára és zongorára (Heinz Holligernek)

    oboa: Cristina Gómez Godoy

    Közreműködők:

    zongora: Mario Häring
    házigazda: Tóth Endre

    Ajánlatunk


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    Ajánló


    Fellépnek a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművészképző Intézetének növendékei-hallgatói.

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016