• Program


    Csengery Dániel: Holle anyó / OPERAMATINÉ
    3

    Csengery Dániel: Holle anyó / OPERAMATINÉ

    A Holle anyó a Müpa 2020-as zeneműpályázatának gyermekopera kategóriájában nyert díjat. Szerzője, Csengery Dániel több színdarabhoz és filmhez - például a Liza, a rókatündérhez - komponált zenét, számos művével pedig kifejezetten a fiatalabb közönséget célozta meg.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: március 24. vasárnap, 15:00

    Csengery Dániel: Holle anyó
    Gyermekopera egy részben, magyar nyelven.
    Korosztály: 8-14 év

    A jól ismert mesét feldolgozó opera zenéje nagyon hasonlít a darab ifjú hősére, Alizra, aki nem fél a kockázattól, és a jó cél érdekében bátran ugrik az ismeretlenbe. Színes, invenciózusan hangszerelt, lendületes, dallamos és fűszeresen harmonizált muzsika - éppen olyan, amilyenre egy mindenre kíváncsi gyermek szíve és füle nyitott. Az új opera nemcsak a történet izgalmas elmesélésére vállalkozik, hanem arra is, hogy az opera műfajával, jellegzetes elemeivel, a színház és a zene összetett kapcsolatával ismertesse meg a fiatalabb közönséget. A szó legnemesebb értelmében: beavató. A Holle anyót a zenés színház sokoldalú tehetsége, Szemenyei János rendezi, a remek szerepeket kínáló darabban kiváló művészek működnek közre, minden adott tehát ahhoz, hogy a műfaj új és régi szerelmesei elmerüljenek e friss darab univerzumában.

    Erős fény- és hanghatások használata miatt az előadás megtekintését arra érzékeny nézőink számára nem ajánljuk.

    A 2020-as Müpa Zeneműpályázat díjazottja.
    A bemutató a 2023-as Bartók Tavasz keretében valósult meg.

    Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező iskolai csoportokat, illetve iskolás korú egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző kedd éjfélig lehet a junior@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást, amely nyolcéves kortól ajánlott, minimum 6 főnek tartjuk meg.

    Vezényel: Jankó Zsolt

    Szereplők:
    Aliz, a szorgos lány - Süle Dalma
    Lujza, a lusta lány - Mester Viktória
    Holle anyó / Özvegy - Meláth Andrea
    Apa - Kőszegi Ákos

    Közreműködők: Budapesti Vonósok, Badora Dance Company

    Alkotók:
    zene: Csengery Dániel
    librettó: Kiss Viktória
    dramaturg: Tóth Kata
    látvány: MADÁR
    díszlet, jelmez: Kovács Yvette Alida
    a rendező munkatársa: Vári János
    koreográfus: Barta Dóra
    rendező: Szemenyei János

    Rendező: Müpa

    Ajánlatunk


    Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

    Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

    Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

    Ajánló


    François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei…

    Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016